Cele mai importante îngrijiri după vârsta.

322 3 1
                                    

20- 30 de ani.

Preventia este regula de aur atunci cand esti la aceasta varsta, iar protectia impotriva razelor soarelui este precautia numarul unu. Nu iesi niciodata din casa fara sa fi aplicat un produs cu SPF! Da, chiar si iarna. Asigura-te ca folosesti o protectie impotriva soarelui cu spectru larg, care sa te apere atat de razele UVA, cat si de razele UVB. Reaplic-o constant, deoarece transpiratia o poate indeparta. Stilul de viata pe care il ai cand esti in decada anilor 20 va fi vizibil pe fata ta in anii ce vor urma. Daca fumezi, opreste-te! Punct. Incearca sa limitezi consumul de alcool si alimente care iti pot dauna, cum ar fi lactatele sau cofeina, daca ai probleme digestive sau hormonale. Fa in asa fel incat somnul sa fie o prioritate pentru tine, pentru ca pielea si corpul tau sa aiba timp sa se repare si sa intinereasca. Daca suferi de acnee, foloseste un produs cu retinol.

30 – 40 de ani

Acum este momentul in care vei incepe sa observi schimbari la pielea ta. Pot aparea pete cauzate de soare si riduri fine, cateva vene capilare se pot sparge, textura pielii devine mai neuniforma, iar regenerarea celulelor este incetinita. Continua sa folosesti produsul cu retinol (poti chiar sa maresti frecventa), pentru a accelera renasterea celulelor si pentru a preveni pierderea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor. Pe masura ce pielea ta devine din ce in ce mai putin capabila sa lupte cu radicalii liberi, adauga rutinei tale produse ce contin vitaminele C si E. Exfolierea este esentiala pentru a uniformiza textura pielii si pentru a minimiza porii, asa ca incepe cu un exfoliant bland pe baza de acid lactic sau glicolic, sau cu un peeling home-made.

40 – 50 de ani

Pe masura ce nivelul de estrogen incepe sa scada, pielea devine mai uscata si mai subtire. Foloseste produse hidratante si, in special, crema pentru ochi, fiindca pielea foarte subtire din jurul ochilor este prima care incepe sa arate linii fine si riduri. Crema pentru ochi poate reduce si inflamatiille la nivelul acestei zone, cauzata de un drenaj limfatic deficitar. Incearca acizi alfa-hidroxi pentru o hidratare crescuta, foloseste un tratament iluminator pentru a combate hiperpigmentarea, si continua cu exfolierea periodica pentru a remedia textura neuniforma a pielii. Si pentru ca inflamarea pielii poate creste la aceasta varsta, mananca alimente bogate in acizi grasi omega 3, cum ar fi somon, ulei de masline sau avocado. Vor combate uscarea pielii si aspectul mat.

50+

Pierderea de colagen incepe a fi mult mai pronuntata in aceasta perioada a vietii, iar in decadele urmatoare, pierderea elasticitatii, obrajii supti, si o linie a maxilarului mai putin definita sunt realitati inevitabile. Acum este momentul sa incepi sa folosesti uleiuri si produse cu formule mai bogate. Pe masura ce productia de sebum incetineste cu varsta, folosirea uleiurilor organice presate la rece va ajuta pielea, iar suplimentul de hidratare va ingrosa straturile de celule. Aplica produsele hidratante si uleiurile pe ten prin masaj, folosind o miscare care incepe de la gat, pana spre frunte, in directie ascendenta, pentru a-i conferi pielii tale un efect de lifting.

sfaturi pentru feteDonde viven las historias. Descúbrelo ahora