"4 produse de frumusete pe care le poți face acasă".

892 25 2
                                    

Pe langa beneficiile pe care le aduce folosirea unor produse alcatuite doar din ingrediente naturale, crearea lor te va ajuta si sa economisesti.

Ti-am pregatit patru idei usor de pus in practica si pe care le poti incerca fara probleme.

1.Balsam de buze

Pentru un balsam simplu, dar de efect, care te va proteja de aspectul crapat si inestetic al buzelor tale, urmareste instructiunile si fa-ti singura propriul produs!

Ingrediente:

-15 grame ceara de albine

-3 lingurite ulei de masline (sau poti folosi ulei jojoba)

-2 lingurite ulei de cocos

-1 lingurita unt de cacao sau unt de shea

-½ lingurita aloe vera

-¼ lingurita ulei cu vitamina E

-5-7 picaturi de ulei esential la alegere (spre exemplu ulei de menta)

Amesteca intr-o oala pusa pe foc uleiul de cocos, uleiul de masline, untul de cacao/shea si ceara pana cand ingredientele se topesc complet. Ia de pe foc si amesteca aloe vera, vitamina E si uleiul esential. Toarna rezultatul in tuburi/cutii de aproximativ 5 grame si asteapta sa se raceasca inainte de a-l folosi.

2.Demachiant pentru ochi

A te demachia cu ulei pare infricosator, mai ales daca ai pielea grasa, insa studiile au aratat ca procesul functioneaza extraordinar, hranind si curatand in profunzime. Acest demachiant homemade va indeparta cu usurinta orice tip de machiaj, fara sa fie prea agresiv.

Ingrediente:

-2 linguri ulei cu vitamina E

-2 linguri de ulei de masline organic extravirgin

-3 linguri de apa de hamamelis fara alcool

-1/2 cana apa termala

Folosind o palnie, toarna toate ingredientele intr-o sticla. Agita bine inainte de fiecare utilizare.

3. Deodorant

Aceasta formula de deodorant va functiona chiar si in cele mai calduroase zile, impiedicand aparitia mirosului neplacut asociat transpiratiei. Alege uleiul esential preferat pentru a da o nota personala deodorantului si vei uita pentru totdeauna de cele cumparate!

Ingrediente:

-1/2 cana faina de arorut ( daca nu poti gasi acest ingredient, foloseste amidon de porumb)

-1/3 cana praf de copt

-5 linguri ulei de masline extravirgin

-5-10 picaturi ulei esential la alegere (de exemplu ulei de lavanda)

Amesteca toate ingredientele intr-un mixer si adauga mai mult ulei daca doresti o consistenta mai lichida. Foloseste un container vechi de deodorant pentru a pastra substanta obtinuta. Pentru a nu lasa urme pe haine, maseaza crema usor in piele pana cand este absorbita complet.

4.Mascara

Foarte multe formule de mascara contin posibile substante cancerigene. De asemenea, vei observa ca adesea ochii tai sunt rosii si iritati. Pentru a evita uzualele probleme intalnite de utilizatorii unei mascara cumparate, incearca sa iti inlocuiesti produsul cu acest mix homemade, usor adaptabil in functie de preferinta:

Ingrediente:

-2 lingurite ulei de cocos

-4 lingurite gel aloe vera

-2 lingurite ceara de albine rasa

-1-2 tablete de carbune activat (pentru rimel negru) sau

-1 ½ lingurite praf de cacao (pentru rimel maro)

Pune uleiul de cocos, gelul aloe vera si ceara intr-o tigaie si amesteca la foc mic pana cand ceara de albine se topeste complet.

Amesteca tabletele de carbune activat pana cand se incorporeaza in mix. Scoate de pe foc. Poti folosi un vechi container curatat de rimel pentru a pastra produsul rezultat.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now