Ce inseamna lipsa somnului pentru tenul tau

582 13 0
                                    

Pielea devine deshidratata

Tenul se usuca, ceea ce poate duce la aparitia acneei, iar daca vrei sa impiedici acest lucru, dormi mai mult. Astfel nu vei avea o piele lasata si sensibila. In plus, nu uita sa iti hidratezi tenul inainte de a merge la somn si, daca vrei hidratare de durata, atunci foloseste creme pe baza de acid hialuronic.

Pielea nu se mai regenereaza

Se vede pe chipul tau daca nu ai dormit suficient, mai ales daca ai semne care astepti sa iti treaca, dar pielea nu isi mai revine. Ei bine, semnele se vindeca in somn, atunci cand pielea se regenereaza, iar daca nu dormi suficient, capacitatea de vindecare scade considerabil.

Nu mai scapi de cearcane

Daca mergi cu cearcane la birou, atunci acopera-le cu un corector, iar data viitoare evita aparitia lor incercand sa dormi suficient. Pungile sub ochi arata inestetic si pot fi un semn ca micro-circulatia din zona ochilor nu functioneaza cum trebuie, problema care poate fi rezolvata prin odihna.

Nu mai folosi telefonul inainte de a adormi

Cele mai multe dintre noi isi verifica telefonul dupa ce punem capul pe perna, dar acest obicei este nesanatos fiindca ne perturba somnul de frumusete. Lumina dispozitivelor mobile actioneaza ca un stimulent pentru corpul nostru, pacalindu-l ca inca este ziua. Daca totusi nu te poti abtine de la cititul mesajelor pe timp de seara, descarca-ti o aplicatie care regleaza spectrul de lumina din albastru in rosu, pentru a te relaxa si a dormi mai bine.

Evita consumul de alcool pe timp de seara

Nu este recomandat sa bei alcool cu cel putin 90 de minute inainte de a te pune la somn fiindca nu vrei mai putea sa dormi cum trebuie si te vei odihni superficial. Rezultatul? O piele care arata nesanatos si cearcane pronuntate.

Investeste în lenjerie de pat

Daca lenjeria de pat ti se pare aspra atunci cand stai cu fata pe ea, e cazul sa o schimbi fiindca pielea se intinde prea tare, iar astfel este favorizata aparitia ridurilor. Ca sa eviti pielea ridata si fragila, investeste intr-o lenjerie de calitate, din matase sau din bumbac superior.

Elimina stresul din viata ta

Daca nu petreci in fiecare noapte, cel mai probabil nu poti dormi fiindca esti stresata, iar daca nu poti dormi, se vede clar pe tenul tau. Ai mare atentie la alimentatie, mergi la sala si evita pe cat posibil sa te stresezi, pentru a te odihni atat cat ai nevoie ca sa ai energie, dar si un ten frumos.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now