"Jurnalul imperfecțiunilor"

910 8 0
                                    

Celulita, vergeturi si alte semne distinctive ce sunt marturii ale unui corp care s-a metamorfozat de mai multe ori. Acum exista tehnologii care te pot ajuta sa le estompezi, ca in Photoshop. Intrebarea este: Vrei?

„All of me loves all of you /Love your curves and all your edges /All your perfect imperfections", spunea John Legend intr-o melodie pe care probabil ai visat, te-ai emotionat si poate chiar ai plans, in functie de momentul lunii. Insa ti-ai putea imagina ca muza din cantec este o femeie care are vergeturi? Sau, cand ai auzit versurile, in mintea ta s-au desenat contururile unui model Victoria's Secret, cu abdomen perfect si zambet imaculat?... Din intamplare, m-am infirmat și am aflat ca fotomodelul Chrissy Teigen, sotia artistului si persoana care l-a inspirat la poezie, este o femeie frumoasa, dar care are vergeturi, conform unei poze foarte controversate postate de ea pe contul sau de Instagram.

O lume intreaga a fost socata de gestul vedetei, pentru ca atat celebritatile, cat si anonimele, folosesc tot felul de aplicatii pentru a le netezi pielea, pozam in unghiuri care sa ascunda defectele, ne camuflam imperfectiunile fizice (precum riduri, celulita, vergeturi) prin machiaj si vestimentatie, ca si cum ar fi boli contagioase. Ca si cum ar fi lucruri care jenează . De fapt, noi, fetele , ne judecam foarte aspru atat pe noi, cat si intre noi, iar dovada au facut-o puzderia de comentarii rautacioase pe care Chrissy Teigen le-a primit in urma postarii sale curajoase. Insa, probabil dupa cum se poate constata cand ai vazut cupluri in care el e superb, iar ea... nu, afectiunea si iubirea nu sunt garantate (bine, nici infranate) de un fizic impecabil. Și nu ma refer la adoratia „de vitrina" a admiratorilor de pe retelele sociale, ci vorbesc despre iubirea neconditionata, care poate naste arta. Și cam despre asta vorbea si John Legend.

Acesta este un articol despre celulita si vergeturi si despre cum poti scapa de ele, nu despre amor. Insa pentru ca am impresia ca e o presiune foarte mare pe fete sa arate perfect si sa nu isi accepte particularitatile, m-am simtit datoare sa ofer acest exemplu. Pana si articolele din piele vandute de casele de moda de lux ne informeaza ca defectele pielii ii aduc unicitate produsului si trebuie luate ca atare. Dar daca, totusi, nu-ti poti trece cu vederea defectele tale personale, am o veste excelenta. S-au inventat solutii ca sa scapi de celulita si de vergeturi, in cabinetul medicului estetician!

Adio, vergeturi!

Pana si mie imi vine greu sa cred ca traiesc niste vremuri in care netezirea vergeturilor a devenit o tinta tangibila. Toate metodele folosite pana in prezent reuseau doar sa vindece vergeturile roz sau reuseau sa le amelioreze putin aspectul. Pentru ca vergeturile au fost privite si tratate de medici ca niste cicatrici. Insa recent s-a constatat ca vergeturile, care apar din cauza predispozitiei genetice si hormonale (abia pe locul doi e actiunea mecanica de intindere a pielii, in urma slabitului, a ingrasatului sau a sarcinii), sunt, de fapt, zone sarace in tesut. Iar locurile in care se rup fibrele de colagen si elastina raman goale de celule, microcirculatia sanguina si limfatica este limitata si de aceea vergeturile se vad ca niste fisuri ale pielii, care nu se bronzeaza.

Insa, recent, medicina estetica a gasit leac pentru aceasta problema cu ajutorul unei tehnologii care umple vergeturile, pentru ca stimuleaza nasterea unor celule noi.„Biodermogeneza este o metoda inventata pentru refacerea pielii cu vergeturi, iar rezultatele obtinute pe paciente variaza intre 82% si 100%, adica aceasta tehnologie poate ajuta la refacerea totala a pielii afectate de vergeturi. Si este pentru prima data in istoria esteticii cand se reuseste acest lucru. Stim ca exista multe metode care au rezultate destul de modeste in recuperarea pielii, insa biodermogeneza foloseste cu totul alte principii de tratament. Pentru a se demonstra eficienta tehnologiei, in cadrul Universitatii din Pisa au fost facute studii amanuntite timp de cinci ani, pe 2.100 de paciente.

Totusi, acest tip de tratament cere multa dedicare, deoarece protocolul presupune o sedinta la doua zile, timp de 40 de zile,deci, personal,dacă as avea vergeturi nu m-as incumeta sa le sterg din lipsa de timp.

Celulita, doar o amintire

Pana acum se credea ca celulita este doar un proces anormal de stocare a grasimilor, care duce la denivelarile cu forma coajei de portocala, la dilatarea porilor si la pierderea elasticitatii pielii. Dar de ce avem noi, fetele aceasta problema, in timp ce barbatii, fie ei si obezi, au grasimea dispusa uniform? Se pare ca raspunsul e modul in care sunt dispuse benzile fibroase de sub piele; ale noastre sunt perpendiculare, iar grasimea se depune printre aceste benzi, rezultand astfel celulita, pe cand ale lor sunt incrucisate, ca o plasa ce o tine la locul ei. Singurii barbati care fac celulita sunt cei care au un exces de hormoni feminini.

„Tratamentele folosite pana acum nu sunt incorecte, ci incomplete, pentru ca mizeaza pe drenajul limfatic, scazand astfel volumul adipos, dar fara a se obtine un rezultat curativ. BodySculpt by CelluSmooth e o procedura unica ce distruge factorii care produc efectiv deformarile tegumentare (benzile fibroase si grasimea in exces)"

In cadrul procedurii, se sectioneaza benzile fibroase, se indeparteaza excesul adipos, apoi pielea flasca este stimulata pentru a-si recapata fermitatea. Aceasta procedura este minim invaziva (se introduce o sonda, ca un ac mai mare), lipsita de durere (datorita anesteziei locale) si nu necesita timp de recuperare. Iar rezultatul este permanent.

Creme, uleiuri si alte tratamente

In cazul in care stim cu certitudine ca raspunsul recuperarii texturii netede a pielii sta in tehnologia estetica de ultima ora, mai are rost, oare, sa folosim creme, uleiuri si alte tratamente cosmetice de infrumusetare a pielii? Pai, daca ai un Hermès, spre exemplu, si l-ai zgariat, nu il mai duci la intretinere?! Bineinteles ca da! Pentru ca ingredientele active din produsele cosmetice ajuta pielea zi de zi sa lupte cu provocarile mediului si ale gravitatiei, si pot preveni eventuale dezastre.

Cremele si lotiunile anticelulitice ajuta la stimularea microcirculatiei sanguine si limfatice, oferind tegumentului fermitate si tonicitate. In timp ce solutiile antivergeturi hidrateaza intens pielea si ii ofera elasticitate. Iar produsele de remodelare ajuta la accelerarea arderilor pe zonele vizate. In plus, gestul de a avea grija de tine, in mod regulat, si obiceiul de a-ti rasfata pielea sunt un cu totul alt capitol al frumusetii tale. Si au putine in comun cu interventiile de ordin estetic, care se fac doar la nevoie. Pentru ca ingrijirea e o dovada de iubire de sine, cu imperfectiuni cu tot.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now