Cum sa iti alegi parfumul ideal

381 8 0
                                    

Parfumul este accesoriul olfactiv care vorbeste despre tine in aceeasi masura in care o face atitudinea, vestimentatia sau bijuteriile. Asa ca nu este de mirare ca exista atat de multe teste care le ajuta sa-ti alegi aroma ideala. Insa atunci cand cumperi o esenta, poate ar trebui sa tii cont de alte lucruri.

Care este motivatia ta?

Inainte sa ajungi la parfumerie, e important sa-ti dai seama ce iti doresti de la o noua aroma. Vrei sa te sprijine in jocul seductiei, sa iti sporeasca increderea la intalnirile de business, sau vrei sa iti devina o semnatura olfactiva, care sa te insoteasca mereu? Odata ce ti-ai determinat motivatia, iti va fi mult mai usor sa te orientezi spre o anumita categorie de parfumuri.

Studiaza-ti colectia de parfumuri

Toate parfumurile tale au ingrediente in comun? Si sunt ideale pentru intalnirile oficiale? Poate e momentul sa explorezi o esenta mai flamboaianta!

Si cele mai bune indicii pe care le poti culege despre gusturile tale olfactive le gasesti in jurul tau. Ce aroma au lumanarile parfumate preferate? Ce mireasma are gelul tau de dus sau lotiunea de corp?

Ofera-ti timp

Sa incerci in graba cateva arome pe niste testere de hartie nu e modul ideal de a-ti descoperi parfumul “pereche”. Cel mai bine este sa mergi la parfumerie intr-o zi a saptamanii, dimineata, cand nu este aglomerat, pentru a incerca in tihna parfumurile. Si ar trebui sa le testezi direct pe piele, apoi sa le oferi timp pentru a se contopi cu ph-ul tau, pentru a vedea ce rezulta.

Iti poate lua chiar si saptamani intregi pana sa gasesti parfumul care a fost creat pentru tine. Pentru ca, in contact cu pielea, parfumurile de calitate isi schimba compozitia moleculara sub influenta ph-ului tau. Mai mult, nu cred ca ti-ai dori sa-ti cumperi un parfum tinand cont doar de notele de varf, care se evapora in douazeci de minute.

Trebuie sa stii ce cauti

Daca preferi parfumurile mai light, incearca esente care includ note de lamaie, flori albe sau acorduri acvatice. Dezavantajul este ca miresmele proaspete dispar mai repede de pe piele. Parfumurile mai puternice au o latura misterioasa si au de obicei note de ambra, oud sau patchouli. Intr-adevara, sunt mai grele, insa persita mai mult timp.

Parfumul nu este nemuritor

Durata de viata a parfumului tau e influentata de modul in care il depozitezi. Insa atunci cand iti ordonezi parfumurile trebuie sa tii cont ca ele nu trebuie sa fie aproape de ferestre – soarele este inamicul longevitatii esentelor. Iar din cauza diferentelor de temperatura si de umiditate, baia este cel mai nefavorabil loc pentru parfumuri. Locul ideal pentru sticlutele tale cu miresme este unul intunecat si rece.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now