7 motive pentru care somnul de frumusețe nu este doar un mit

531 10 0
                                    

De multe ori nu acordam suficienta atentie timpului pe care il petrecem dormind. Daca iti doresti sa dormi mai mult, dar simti ca iti pierzi timpul facand acest lucru,am gasit cateva motive care sigur iti vor schimba parerea.
Vei fi surprinsa cat de mult conteaza sa te culci mai devreme cu cateva ore.

1. Iti pastrezi silueta

Somnul este foarte important atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Daca nu dormi indeajuns, vei simti nevoia sa mananci alimente nesanatoase, care sa iti dea energie.

2. Vei fi mult mai eficienta

Cand ai foarte multa treaba, primul instinct este sa muncesti pana la epuizare, pe tot parcursul noptii. Nimic nu este mai rau! Nu sacrifica niciodata foarte mult somn pentru munca. Vei fi surprinsa de cat de eficienta vei deveni atunci cand dormi destul.

3. Te ajuta sa scapi de stres

Daca simti ca esti foarte stresata si nu iti poti da seama de ce, probabil ai nevoie de mai mult somn. Cu cat dormi mai mult, cu atat vei fi mai putin stresata. Te vei simti considerabil mai puternica!

4. Iti imbunatatesti sistemul imunitar

Somnul te ajuta sa iti pastrezi sistemul imunitar puternic. Daca simti ca racelile tale sunt din ce in ce mai dese, incearca sa dormi mai multe ore. Cine stia ca o problema care pare atat de mare, ar putea fi rezolvata doar cu putin somn?

5. Intregul corp iti va fi recunoscator

Atunci cand incepi sa dormi mai mult, vei observa mai multe efecte pozitive asupra corpului tau. De exemplu, pielea ta va arata mult mai sanatoasa. In timp ce dormi, corpul tau se regenereaza si, cu cat ai mai multe ore de somn, cu atat vei fi mai sanatoasa!

6. Iti schimba starea de spirit

Nu-i asa ca te simti mult mai bine atunci cand ai dormit bine cu o noapte inainte? Nu promit ca vei avea parte de un somn bun in fiecare noapte, dar cu cat dormi mai mult, cu atat cresc sansele de a avea un somn cat mai linistit.

7. Ai putea chiar sa ai o viata mai lunga

Cand te gandesti ca vrei sa traiesti cat mai mult, probabil nu iei in considerare si orele de somn. Probabil consideri ca lucrurile precum dieta sau sportul sunt mai importante, dar s-a demonstrat ca oamenii care dorm 8-9 ore pe noapte traiesc mai mult fata de cei care se rezuma la 6-7 ore.

sfaturi pentru feteNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ