"9 secrete pentru un par strălucitor și sănătos"

1.6K 29 6
                                    

Hey guys v-ati gândit vreodată Cum sa aveți un par strălucitor și sănătos?

Eu una da, am încercat orice, dar iată 9 pasi prin care puteți avea un par perfect.

Cine nu isi doreste un par care radiaza de o stralucire sanatoasa? Ei bine, daca vei urma sfaturile mele cu siguranta vei avea un par de care vei fi mandra.

1. Nu abuza de perie

Daca iti vei peria parul prea des, el va deveni fragil, iar astfel se va rupe mai usor. Cand vrei sa il aranjezi, foloseste un pieptan cu dintii lungi si rari, care nu iti smulge firele. In plus, firele de par se vor grupa in suvite care vor straluci in lumina.

2. Sari peste o zi de spalare

Daca te vei spala prea des pe cap, vei inlatura uleiurile naturale ale parului, iar astfel isi va pierde stralucirea. In cazul in care nu folosesti prea multe produse de styling, parul poate sta cu usurinta o zi intreaga fara a fi spalat.

De asemenea, nu il spala cu apa fierbinte, fiindca aceasta duce la uscare excesiva, ci mai curand foloseste apa calduta sau chiar rece, daca o poti suporta. Astfel vei obtine acel aspect glossy pe care si-l doreste orice femeie.

3. Alege produse de ingrijire adecvate

Asigura-te ca folosesti sampon si balsam speciale pentru stralucire, dar care mai si hidrateaza. Nu sari peste balsam fiindca acesta ii ofera parului tau stralucire, facandu-l sa reflecte lumina intr-un mod foarte subtil.

Poti cauta si tratamente speciale sau masti pe baza de uleiuri naturale, menite sa ofere stralucire parului, fara ca acesta sa se ingrase. Ai grija sa nu aplici uleiurile pe scalp, ci doar pe lungimea firului de par.

4. Atentie la uscarea parului

Alege un prosop moale cu care sa iti acoperi usor parul ud, avand totodata grija sa nu il freci de firele de par, pentru a nu le smulge din greseala. Acorda o atentie sporita metodei de uscare, care trebuie sa fie cat mai blanda, pentru a pastra stralucirea naturala a parului.

5. Evita caldura excesiva a aparatelor de styling

Placa de par, uscator, ondulator... sigur ai asa ceva prin casa si apelezi la ele prea des fiindca iar ai intarziat la serviciu iar parul tau sta in toate partile. Ei bine, afla ca aceste dispozitive afecteaza sanatatea parului destul de grav, chiar daca te scot uneori din impas. Incearca sa iti usuci parul cu aerul rece de la uscator doar daca este nevoie, iar daca nu, atunci lasa-l sa se usuce natural. Asa iti vei salva varfurile de la despicare, dar ii vei da si un plus de stralucire. In plus, cumpara-ti neaparat un spray cu protectie termica.

6. Tunde-ti parul in fiecare luna

Varfurile despicate clar nu arata sanatos, iar cu atat mai putin stralucitor, asa ca tunde-le regulat pentru a avea un par matasos si cu volum.

7. Inchide-ti parul cu o nuanta

Culorile inchise au o stralucire aparte, care nu se regaseste in nuantele de blond, oricate produse de stralucire ai folosi. De aceea te sfatuim sa incerci o nuanta inchisa la par, de la castaniu pana la brunet intens, iar parul tau va fi mai luminos.

8. Ia suplimente alimentare pentru stralucire

Incearca un supliment alimentar special pentru sanatatea si stralucirea parului. Cauta un tratament pe baza de aminoacizi, care stimuleaza productia de Keratina, ce ajuta parul sa creasca sanatos, puternic si radiant.

9. Masti de par homemade

Avocado, bere, maioneza, oua, dar si alte alimente pe care le ai prin bucatarie pot fi niste masti grozave pentru par! Cel mai simplu tratament pentru stralucire il poti face chiar tu din albus de ou, putina miere si o lingura de ulei de masline. Aplica pasta rezultata pe parul umed si tine-l acoperit o jumatate de ora, apoi spala-l cu sampon si clateste-l cu apa rece.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now