6 greșeli evidente pe care le facem când aplicam fardul de pleoape

367 6 0
                                    

Dintre toate tipurile de farduri, fardul de pleoape ar trebui sa fie cel mai usor de aplicat. Pare simplu: iei fardul de pleoape, il aplici pe pleoapa si esti gata, nu? Ce bine ar fi sa fie atat de simplu! In realitate, e nevoie de mult mai multa tehnica. Si cum cele mai multe dintre noi nu au urmat un curs pentru asta, este normal sa facem greseli. Iar abundenta de produse noi si tutoriale pe You Tube parca ne complica si mai mult viata.
Iata asadar o lista simplificata cu cele mai comune greseli pe care le facem cand folosim fardul de pleoape.

Greșeala #1:

Asortarea fardului de pleoape cu culoarea ochilor
Pare logic sa iti asortezi culoarea fardului de pleoape cu cea a ochilor. Ce ar putea fi gresit? Este aceeasi culoare, nu? Insa pentru a-ti scoate ochii in evidenta, pentru a-I face sa radieze, trebuie sa gasesti culori complementare, nu culori asemanatoare. Un contur de aceeasi culoare cu cea a irisului nu va face decat sa il umbreasca. Daca totusi esti atat de indragostita de culoarea ochilor tai incat nu poti iesi din acest stereotip al asortarii fardului de pleoape, atunci poti cauta cat mai multe nuante ale acelei culori. Astfel vei putea sa te joci cu intensitatea culorii, poti crea umbre si gasi in final solutia perfecta pentru a-ti scoate ochii in evidenta.

Greseala #2:
Aplicarea anticearcanului inaintea fardului de pleoape
Cand aplici fluidul corector si abia apoi fardul de ploape, inviti practic pudra care nu s-a asezat pe pleoapa sa se lipeasca de fata si sa stea acolo toata ziua. Sau poate ca aplici inca un strat de anticearcan in incercarea disperata de a masca fardul inchis la culoare picat sub ochi. Pentru a evita toate astea, schimba-ti rutina. Aplica pentru inceput fardul de pleoape, astfel vei indeparta cu usurinta pudra picata pe restul fetei. Apoi poti aplica linistita anticearcanul, in felul acesta nu il vei mai irosi si vei fi si mult mai relaxata. Iar daca nu folosesti inca un anticearcan, ar trebui sa incepi sa o faci pentru ca iti scoate si mai mult ochii in evidenta. Poti opta pentru o nuanta cu un ton mai deschisa decat culoarea tenului.

Greseala #3:
Folosirea fondului de ten ca substitut pentru o baza de machiaj pentru pleoape
Fondul de ten a fost creat cu un alt scop. Nu ai vrea sa il folosesti in locul unui primer. Desigur, este mult mai simplu sa cumperi un singur produs sau sa intinzi pe toata fata acelasi lichid. Problema este insa ca datorita compozitiei si ingredientelor sale, fondul de ten se poate strange intre pliurile pleoapei, se poate usca, poate capata in timp o culoare mai inchisa iar tu vei arata obosita, incercanata sau cel putin neingrijita. Primerul este special conceput ca o baza de machiaj pentru zona ochilor, astfel incat machiajul sa reziste in conditii bune pe durata zilei iar tu sa arati impecabil.

Greseala #4:
Utilizarea aplicatorului din burete
Cele mai multe truse de farduri pentru ochi vin la pachet cu mini aplicatoare din buret, cele mai simple ustensile pentru machiajul ochilor. Ele sunt de mare ajutor daca esti novice in arta machiajului sau daca vrei sa iti improspatezi machiajul pe parcursul zilei. Ar fi totusi de preferat sa faci un mic efort suplimentar si sa optezi pentru pensulele aplicatoare. Daca nu esti convinsa, poti incerca sa machiezi unul dintre ochi cu un aplicator din buret iar celalalt cu o pensula cu par natural. Diferenta te va convinge. Aplicatorul din burete nu va putea niciodata sa aplice si sa mixeze fardurile de pleoape cu naturaletea cu care o poate face o pensula profesionala.

Greseala #5:
Aplicarea fardurilor fara a le mixa
Tuturor ne plac ochii conturati. Pentru asta este foarte important sa amesteci cel putin doua culori pentru conturarea genelor si pentru restul pleoapei si inca una foarte deschisa pentru iluminarea arcadei. Important este insa sa imbini cu mare grija aceste nuante, fara sa lasi sa se formeze dungi intre ele. Iar daca folosesti un buretel, riscul sa se intample asta este si mai mare. Nu uita sa cureti foarte bine pensula dupa fiecare utilizare.

Greșeala #6 :
Aplicarea in exces a fardului pe pleoapa inferioara
Cand aplici fardul pe pleoapa inferioara este esential sa nu te indepartezi de linia genelor. Daca se formeaza o dunga prea groasa, vei arata obosita si incercanata, si asta este ultimul lucru pe care ti-l poti dori.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now