"10 greșeli de frumusete pe care trebuie sa le eviți cu orice preț.

819 17 1
                                    

Iti periezi parul atunci cand este ud? Nu te demachiezi seara? Nu poti renunta la produsele preferate de machiaj? Iata 10 greseli de frumusete pe care trebuie sa le eviti cu orice pret.

1.Iti periezi parul atunci cand este ud

Daca folosesti o perie densa pentru a-ti descurca parul imediat ce iesi din dus, parul tau va deveni predispus la rupere si deteriorare. Cel mai bine este sa astepti pana cand acesta se va usca si sa folosesti peria de la varfuri spre radacina. Daca totusi simti ca e necesar sa iti descurci parul cat este ud, foloseste un pieptene cu dinti rari, pentru a limita numarul de fire rupte.

2.Nu folosesti crema de protectie solara

Contrar opiniei populare, crema pentru protectie solara nu trebuie folosita doar atunci cand iesi la plaja sau petreci mult timp in aer liber. Razele UV nu ataca pielea doar in ziele insorite, ele actioneaza chiar si atunci cand afara e innorat. Utilizand zilnic o astfel de crema te poti proteja de efectele negative ce includ aparitia ridurilor si a petelor si vei reusi sa iti mentii aspectul tanar al pielii pentru un timp indelungat.

3.Nu te demachiezi seara

Stim ca esti obosita, insa cele zece minute in care ai putea sa te demachiezi si sa iti speli fata sunt foarte importante. Daca stii ca te vei intoarce tarziu si nu doresti sa acorzi prea mult timp acestui proces, pastreaza langa pat o cutie cu servetele demachiante pentru a face totul mai usor.

4.Nu iti cureti pensulele de machiaj

Este extrem de important sa iti speli pensulele cel putin o data pe luna, intrucat, necuratate, acestea pot cauza cosuri si inflamatii ale pielii. In plus, excesul de produs ce se depoziteaza pe firele sintetice te va impiedica sa aplici diversele creme si pudre cu precizie. Pigmentii si texturile se vor amesteca iar rezultatul va fi cosmarul oricarei femei, un look neingrijit si nenatural.

5.Iti storci cosurile

Cea mai mare greseala pe care poti sa o faci atunci cand vine vorba de cosuri este sa le storci. Intr-adevar, sunt enervante si nu au un aspect placut, insa daca doresti intr-adevar sa scapi de ele, asteapta. Daca le vei stoarce, sansele sa introduci mai multi microbi in piele si sa infectezi mai tare zona afectata sunt foarte mari. Hidrateaza-ti pielea in fiecare zi pentru a evita astfel de probleme.

6.Faci dusuri prea fierbinti

Dusurile prea fierbinti usuca si agreseaza pielea si de aceea este bine sa le eviti. Pentru a avea grija de aspectul pielii tale, foloseste apa usor calda pentru a deschide porii, spala-te cu sapunul facial preferat si apoi încheie ritualul clatindu-te cu apa mai rece. Astfel, porii se vor inchide iar pielea ta va straluci intreaga zi.

7.Folosesti prea mult parfum

Nimanui nu ii place sa stea langa o persoana al carei parfum se simte de la cativa metri distanta, iar o cantitate prea mare de substanta poate chiar provoca reactii alergice. Pentru a evita excesul, cel mai bine este sa aplici de trei ori apa de toaleta sau parfum si de patru ori parfumul. Cel mai indicat este sa parfumezi incheieturile mainii, zona din spatele urechilor si ceafa.

8.Iti acoperi intreaga fata cu pudra bronzanta

Pudra bronzanta este facuta pentru a oferi un aspect placut, ca atins de soare pielii, nu pentru a da o noua culoare fondului tau de ten. De asemenea, adesea pudra are particule sclipitoare ce atrag lumina si de aceea nu este indicat sa te folosesti de acest produs pentru a-ti sculpta fata. Alege o nuanta cu unul sau doua tonuri mai inchisa decat culoarea pielii tale si pudreaza in zona tamplelor, zona obrajilor si usor sub barbie.

9.Aplici creionul de buze numai pe conturul buzelor

Daca esti adepta unui look in stilul anilor '80 atunci continua sa iti conturezi buzele cu creionul. Cel mai bine este sa te folosesti de el pentru a colora intreaga suprafata. Acest truc iti va oferi nu numai o culoare mai intensa si rezistenta la transfer, ci si un timp de purtare mai indelungat.

10.Pastrezi anumite produse de machiaj pentru prea mult timp

E greu sa te desparti de fardul de ochi favorit sau de primul rimel care nu ti-a incarcat prea tare genele, insa este necesar. La fel ca alimentele, produsele de machiaj au un termen de expiratie si pot reprezenta adevarate pericole pentru sanatate daca sunt utilizate dupa data inscrisa pe ambalaj. Mascara si fardurile de pleoape pot produce infectii oculare iar un fond de ten expirat mai mult ca sigur iti va aduce cosuri neplacute. Obisnuieste-te sa nu pastrezi majoritatea produselor lichide mai mult de 6 luni.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now