Măști pentru fiecare tip de ten

486 8 0
                                    

Ai un ten acneic, iritat, sensibil, gras, uscat, ridat, imbatranit sau lipsit de stralucire? Sau doar iti doresti sa iti rasfeti pielea? O sa va prezint solutiile pentru fiecare tip de ten!
Am pregatit 8 retete de masti pentru fiecare tip de ten sau problema. Sunt simple si usor de facut, iar majoritatea ingredientelor le gasesti in casa ta, cu siguranta!

Masca din albus de ou

Separa albusul a doua oua si pune-le intr-un bol. Adauga 2 linguri de iaurt probiotic si amesteca bine ingredientele impreuna. Aplica masca pe fata si asteapta 5-10 minute apoi clateste cu apa calda.

Beneficii: Strange porii, hidrateaza pielea, ajuta la indepartarea punctelor albe.

Masca din tarate si iaurt

Amesteca 1 lingura de tarate de ovaz fin macinate cu 1 lingura de iaurt probiotic. Cu ajutorul unei linguri incalzite in apa fierbinte, incalzeste putina miere si adaug-o in masca. Lasa masca sa actioneze timp de 10-15 minute apoi clateste bine.

Beneficii: vindeca porii inflamati, hidrateaza pielea, exfoliaza tenul, vindeca cicatricile.

Masca din cafea si cacao

Amesteca 4 linguri de cafea fin macinata cu 4 linguri de cacao organica neindulcita. Adauga 8 linguri de lapte ( preferabil nedegresat ) si o lingurita de miere ( daca ai tenul gras, poti folosi zeama de la o jumatate de lamaie ). Masca se lasa sa actioneze pana cand se usuca complet.

Beneficii: elimina celulele moarte, imbunatateste circulatia sangelui, catifeleaza pielea.

Masca din dovleac

Piseaza aproximativ o ceasca de pulpa de dovleac proaspat, apoi adauga doua oua. Daca ai pielea uscata, poti adauga si doua lingurite de lapte de migdale; daca ai tenul gras adauga 2 lingurite de suc de afine. Se amesteca totul si se aplica pe fata. Las-o sa actioneze timp de 30 minute, apoi clateste cu apa calduta.

Beneficii: hraneste pielea uscata ( sau portiunile uscate ale pielii ), efect de stralucire, combate acneea, previne imbatranirea.

Masca din nisip de pisica

Da, suna ciudat, dar nisipul de pisica ( cel din argila si neparfumat ) este facut din aceleasi ingrediente ca si mastile cu argila. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci doua linguri de nisip cu putina apa pana obtii o pasta omogena. Adauga 2-3 picaturi din uleiul tau esential preferat si aplic-o pe ten timp de 15 minute.

Beneficii: regleaza productia de sebum, previne acneea

Masca din banane si miere

Amesteca o banana coapta cu o lingura de miere pana obtii o pasta omogena. Adauga zeama unei jumatati de portocala si aplica mixtura pe fata timp de 15 minute.

Beneficii: vindeca pielea, efect de stralucire, hidrateaza pielea

Masca din capsuni

Paseaza o cana de capsuni si apoi amesteca pasta cu o lingura de smantana. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 30 minute.

Beneficii: lupta impotriva acneei, indeparteaza punctele negre, exfoliaza tenul, curata porii

Masca din avocado

Zdrobeste o jumatate de avocado si amesteca pasta cu 2 linguri de miere. Aplica pe fata si lasa totul sa actioneze 20-30 minute. Clateste apoi cu apa calduta.

Beneficii: previne imbatranirea tenului, hraneste pielea, diminueaza ridurile

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now