Îngrijirea tenului pentru fiecare anotimp

380 4 1
                                    

De ce ar trebui sa se schimbe modul in care iti ingrijesti tenul cu fiecare sezon? Prognoza ideala este o piele curata, hidratata si stralucitoare pe tot parcursul anului. Pentru a o obtine, afla metodele de ingrijire specifice fiecarui anotimp.

Primavara

Daca iarna ti-a lasat pielea uscata si deteriorata, acum este momentul perfect pentru o curatare de primavara. Un exfoliant bland este cea mai buna metoda pe care o poti folosi pentru a elimina celulele moarte si a dezvalui o piele luminoasa.

Odata cu primavara, apar o gramada de alimente proaspete care iti pot infrumuseta pielea si de care trebuie neaparat sa profiti. Fructele si legumele contin antioxidanti care iti protejeaza pielea de poluare si raze UV. Incepe sa te gandesti si la regimul tau alimentar, ca parte a rutinei de ingrijire a pielii, si mananca cele 5 portii zilnice de fructe si/sau legume recomandate. Pielea ta iti va multumi.

Vara

Pe masura ce mercurul termometrelor urca, aducand umiditate si caldura, glandele sebacee intra in supraincarcare si produc sebum in exces pentru a ajuta cu racirea pielii.
Alege un hidratant fara uleiuri, pentru zi, care are minim 30 SPF. Cateva minute petrecute sub razele soarelui sunt importante pentru a-ti pastra nivelurile optime de vitamina D, insa, daca timpul este prea lung, iti poate afecta iremediabil pielea. Nu uita ca si scalpul tau are nevoie de protectie, in special in zona cararii. Incearca sa alternezi partile in care iti faci cararea, pentru a evita sa iti expui aceeasi zona la soare in mod consecvent, si alege un sampon care iti ofera protectie UV. Razele soarelui si cele mai daunatoare in intervalul orar 10 – 15, asa ca purtatul ochelarilor de soare nu iti protejeaza numai ochii, ci si pielea sensibila din aceasta zona.

Produsele hidratante cu formula bogata, cremoase, ar putea parea prea grele pe pielea ta, in timpul verii. Incearca un gel sau chiar un lapte hidratant. Toate iubim o zi petrecuta pe plaja, insa razele soarelui sunt nocive in cantitati mari si iti usuca pielea. Si buzele au de suferit. Opteaza pentru un balsam de buze ce contine SPF.

Toamna

Asa cum primvara este ideala pentru a repara orice afectiune produsa de frigul iernii, la fel toamna este un anotimp de tranzitie in care poti remedia orice deteriorare a pielii realizata de caldura verii. De asemenea, acesta este si momentul in care iti pregatesti tenul pentru iarna, hidratandu-l si asigurandu-te ca este destul de puternic pentru a supravietui oricarei intemperii.

Toamna, aerul devine din ce in ce mai uscat, in asteptarea iernii. Incepe sa iti hidratezi constiincios pielea si buzele pentru a preveni exfolierea sau chiar ruperea. Acorda atentie si mainilor – pielea de pe spatele mainilor este chiar mai subtire decat pielea fetei si mult mai predispusa la riduri si alte semne ale imbatranirii. Aerul uscat si rece al toamnei iti poate inaspri mainile – o crema cu formula bogata si nutritiva te poate ajuta! Daca ai pielea sensibila, retine ca foarte multe creme pentru maini au parfumuri puternice, iar tu ar trebui sa alegi una fara parfum.

Iarna

Vantul aspru al iernii poate irita pielea sensibila, cauzand roseata si descuamare. Acum este momentul perfect pentru a folosi uleiuri faciale hidratante, care atenueaza uscarea si ajuta la pastrarea aspectului luminos al tenului. Untul de cacao sau de shea sunt ideale pentru a-ti hidrata restul corpului, sau, pentru cele cu pielea sensibila, uleiul de bebelusi fara parfum poate face minuni. Dusurile foarte fierbinti iti pot irita pielea si pot dezechilibra nivelurile naturale de uleiuri protective, chiar si pe cele ale scalpului, asa ca ai grija la temperatura apei. O baie calduta cu fulgi de ovaz este la fel de calmanta si poate adauga beneficii nutritive pentru pielea ta.

Pentru cele care nu au pielea grasa, un produs hidratant pe baza de uleiuri poate ajuta la protectia pielii si la mentinerea pe termen lung a hidratarii mai bine decat unul pe baza de apa. Cele cu piele grasa in mod natural pot continua sa foloseasca unul pe baza de apa, dar ar trebui sa se hidrateze mai des daca observa ca pielea lor devine foarte uscata. Si aminteste-ti, chiar si in timpul iernii, SPF-ul este deosebit de important!
Pe scurt, in timpul iernii, rutina ta de ingrjire ar trebui sa fie mai blanda, asa ca evita sa folosesti peeling-uri acide si lotiuni pe baza de alcool.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now