Çoğunluğun İyiliği

9.3K 638 427
                                    

Herkese iyi bayramlar ... Herm'in söylediği şarkıyı yukarıdan dinleyebilirsiniz. Yorum bırakmayı unutmayın

Herm'den

Tom Dumbledore'un odasının önünde beni bıraktığından beri hareketsiz duruyordum. Bir an gerçekten benimle konuşmak istediğini düşünmüştüm.. Belki de özür dilemek isteyeceğini.. Ne aptallık! Kendinden başka kimseyi düşünmeyen karanlık lorddan nasıl böyle bir şey bekleyebilirdim ki? Kendimi sakinleştirip kapıyı çaldım.

"Girin" içeriden gelen tanıdık ses gülümsememe sebep oldu. En azından burada güvenebileceğim birileri vardı

"Ah bayan Granger sizi görmek ne güzel. Eliniz nasıl?" Mavi gözleri gümüşi sağ elimde durakladı. Benim için mükemmel şekilde çalışan eli düşünmek istemiyordum. Düşünmek bana Tom'u hatırlatıyordu.

"Alıştığımı söyleyebilirim" dedim konuyu fazla uzatmamasını umarak

"Size nasıl yardımcı olabilirim?" Yarım ay gözlüğünün arkasından ilgiyle bana bakmaya başladığında nasıl başlamam gerektiğine karar veremedim. Harry bu adamla nasıl arkadaşıymış gibi konuşabiliyordu?

"Profesör ben nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum. Onun için direkt sormaya karar verdim. Neden Grindelwald'ın karşısına çıkmadınız?" Sözlerim adamın gözle görülür şekilde gerilmesine sebep oldu

"Grindelwald'ın sizi tehtit ettiğini biliyorum bayan Granger yine de bu size işlerime karışma hakkını vermez" sert tutumu korkmama sebep oldu

"Profesör sizi sorgulamak istemiyorum ama tatilde herkesi evine gönderme sebebiniz buydu"

"Herkesten kastın Tom Riddle mı?" Yüzünü buruşturarak konuştuğunda ona baktım. Gerçekten Snape Harry ilişkisi gibiydi ve benim tanıdığım Dumbledore asla böyle bir şeyi yapmazdı.

"Size asasını verirken ona Grindelwald'la karşılaşacağınızı söylediniz. Bunun için savaş hattına korumasız gitti" gözümün önüne korkunç şekilde hırpalanmış Tom geldiğinde irkilmemi bastıramadın

"Bakın bayan Granger Tom'la yakın olduğunuzu ne yazık ki görüyorum. Okuldaki herkesi kandırdığı gibi sizi de kandırmış. O göründüğü biri gibi değil ve durdurulması gerekiyor"

"Onun nasıl biri olduğunu biliyorum. Hem de sizden daha iyi. Durdurulması gerek derken ne demek istiyorsunuz?" Duyacağım cevaptan korksamda yine de sordum. Bu kadar ileri gitmiş olamazdı değil mi?

"Onun kaderi dünyayı yok etmek. İçinde bulunduğumuz her şeyden nefret ediyor o. Dünyaya Grindelwald'ın verdiğinden çok daha fazla zarar verecek"

"O yetimhaneye onu ölmesi için yolladın" hala yanlış düşündüğümü söylemesi için dua ediyordum

"Ölümü bu dünyaya bir kayıptan çok bir hediye olacaktır" karşımdaki adama inanamaz gözlerle baktım. Her şeye şans veren adam neredeydi? Benim zamanımda bile Voldemort'un kurtarılması için çabalayan adama nasıl Riddle'ı ölüme yollayabilirdi

"Bunu yapamazsınız. İnsanlar sizin bizi korumanızı bekliyor. Bizi ölüme göndermenizi değil" Bir hışımla ayağa kalktım

"Anlamanız lazım bayan Granger. Riddle şeytanın ta kendisi"

"Riddle'ın kötülüklerini birinci elden gördüm ben profesör. Buna rağmen sizin yaptığınızı asla onaylamayacağım"

Bir şey söylemesine fırsat vermeden odadan ayrıldım. Bu Dumbledore olamazdı. Dumbledore herkese değer verirdi. Kimsenin incinmesine izin vermezdi. Harry'i Dursley'lerle yaşamaya mahkum etmiş adamdan bahsediyorsun burada Granger. İç sesime istemeden de olsa hak verdim. Çoğunluğun iyiliği için. Dumbledore kendi hırslarıyla aynı olduğu için mi Tom'u ölüme yollamıştı. Belki de onun asla durmayacağını biliyordu. Ne olursa olsun bizi buraya gönderen adamla bu adam aynı kişi olamazdı.

değişim~tomioneWhere stories live. Discover now