Yeni Bir Umut

9.7K 674 493
                                    

Oy vermeyi lütfen unutmayın

Herm'den

Acı içinde yatağımda uyandığımda ne olduğunu uzunca bir süre hatırlayamadım. Dün gecenin anıları beynime hücum ederken acının kaynağını bulmuştum: Cruciatus laneti. Riddle bir kez daha beni yanıltmıştı. Ona olan güvenimin ne kadar yanlış olduğunu göstermişti. Sana asla zarar vermem Herm sözleri beynimde yankılanırken acıyla yataktan kalktım. Nasıl ona inanacak kadar saf olabilmiştim? Beni bu kadar kandırmasına nasıl izin verebilmiştim? O gelecekte neyse şimdi de oydu. Hiçbir zaman değişmeyecekti.

Seni iğrenç bulanık. İlk kez ikinci sınıfta Draco'dan duyduğum hakaret daha önce hiç canımı acıtmamıştı. Ama bunu Riddle'dan duymak o kadar korkunçtu ki. Sanki kelimeyi söylemek bile onu kirletiyordu. Bir hafta önce beni korumak için her şeyi yapacağını söyleyen adamla bu adam nasıl aynı kişi olabilirdi ki?

Büyüyle kendimi iyileştirmek yerine giyinip iksir sınıfına doğru ilerledim. Acının benimle kalmasını ve aptallığımı bana hatırlatmasını istiyordum. Topallayarak ve zorlukla soluyarak sınıfın kapısına ulaştım. Şu ana kadar kimseyle karşılaşmamamdan derse geç kaldığımı anlamıştım. Kapıyı açıp içeri girdiğimde Slughorn rahatlamış bir ifadeyle beni içeri aldı. Başka bir profesör olsa ceza alacağımı biliyordum ama Slughorn asla yıldızlarına ceza vermezdi.

İstemeye istemeye sırama doğru ilerlerken Draco'nun endişeli bakışlarına gülümseyerek cevap vermeye çalıştım. Ama gülümsemek bile canımı acıtıyordu ve onunda bunu fark ettiğini biliyordum. Sırama oturduğumda Riddle'a aldırmadan eşyalarımı boşalttım. Yaydığı kara büyüsü canımı acıtsada tepki vermek istemiyordum. Beni yendiğini düşünmemeliydi.

Slughorn kaynayan bir iksir kazanıyla içeri girdiğinde tekrar bütün ilgi ona döndü ve ben Riddle'ın öfkesinden bir nebze olsun kurtulmuş oldum.

"Evet çocuklar bugün Amortentia üzerinde çalışacağız. Ne olduğunu söylemek isteyen var mı?"

Ben elimi kaldırırken ilginç bir şekilde Riddle kaldırmamıştı. Böyle basit bir şeyi bilmiyor olamayacağına göre annesinin aşk iksiri kullandığını öğrenmiş olmalıydı

"Amortentia aşk iksiri olarak da bilinir. Verilen kişinin duygularını değiştirerek iksiri veren kişiye ilgi duymasını sağlar. Ama asla gerçek aşk oluşturmaz. Amortentianın verdiği şey sadece saplantıdır" Slughorn söz hakkı verdiğinde acıyı yok sayarak açıklama yaptım

"Harika bayan Granger. Şimdi herkesin buraya gelerek kazanı koklamasını ve duyduğu kokuyu bana söylemesini istiyorum" Slughorn'un sözleriyle birlikte herkes ayağa kalkıp sıraya geçti. Ben Draco'nun arkasına geçerken Riddle'ın sıranın en sonuna geçtiğini gördüm.

"Herm sorun ne?" Draco endişeli bir sesle sorarken ona döndüm. Doğal olarak merak etmişti

"Riddle" dedim tek kelimeyle. Açıklama yapmak istediğimden emin değildim. Bana ben demiştim konuşması yapmasını istemiyordum. Bunu anlamışcasına beni başıyla onayladı. Gri gözleri beni tararken kaşları çatılmıştı. Yanlış bir şey yapıp Riddle'a saldırmasını istemiyordum

"Lütfen Draco, ondan uzak dur" elini tutup onu sakinleştirmeye çalıştım

"Sana saldırdı Herm. Bunu yeniden yapmasına izin veremem" gri gözleri sıranın sonlarına doğru nefretle bakarken ilgisini yeniden üzerime çekmek için konuştum

"Eğer ona saldırırsan sadece durumu daha da kötüleştirirsin bunu biliyorsun. Sana zarar vermesini istemiyorum"

"Ama Herm..."

değişim~tomioneOù les histoires vivent. Découvrez maintenant