Κεφάλαιο 10

5.9K 343 4
                                    

Δύο μέρες έχουν περάσει από το μήνυμα που άφησα στον Ορέστη αλλά ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Τα λόγια της γιαγιάς παίζουν σαν κασέτα μέσα στο μυαλό μου. Το χαρτί περιμένει να κάνω την κίνηση μου και ζητωκραυγάζει τις δύο μου επιλογές. Κενό ή ζωγραφισμένο, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη ζωή;

Πάντα ο έρωτας χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο άθλημα. Έχει τα ρίσκα του αλλά αν δεν τα πάρεις θα μετανιώνεις για μια ζωή. Έτσι και εγώ ρισκάρω και όπου βγει. Πλέον όμως δεν ρισκάρω για μένα αλλά για το παιδί μου, θέλω να γνωρίσει τον πατέρα του. Ναι, μπορεί τα αισθήματα που έχω για τον Ορέστη να μην άλλαξαν αλλά αν δεν ήμουν έγκυος μπορεί να το άφηνα στην άκρη και να προχωρούσα. Τώρα όμως λόγω του παιδιού δεν μπορώ να το κάνω. Το να μιλήσω στον Ορέστη δεν μου είναι εύκολο, παρόλ'αυτά άλλο που δεν θέλω εγώ να μιλήσω μαζί του. 'Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα' λέει μια παροιμία και στην περίπτωση μου ταιριάζει γάντι.

Αποφάσισα λοιπόν να του μιλήσω αλλά έχω ένα πρόβλημα αφού ο ίδιος δεν επικοινωνεί, είναι εξαφανισμένος, τουλάχιστον σε μένα. Βρήκα ένα άλλο τρόπο να επικοινωνήσω μαζί του και ελπίζω να τα καταφέρω.

Σκέφτηκα πως ένα γράμμα θα ήταν για τη περίπτωση μου η καλύτερη λύση. Έγραψα λοιπόν ένα γράμμα στον Ορέστη λέγοντας του τι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στη ζωή μου αλλά και την κατάσταση μου. Η αλήθεια είναι πως το βρίσκω κάπως αστείο το να γράψω γράμμα στον Ορέστη, αφού πλέον δεν βρισκόμαστε σε μια εποχή που δεν έχουμε εύκολα επικοινωνία με τους άλλους αλλά από τη στιγμή που ο Ορέστης δεν επικοινώνησε καθόλου μαζί μου μετά από αυτό που έγινε πριν τρεις μήνες δεν μπορώ να το κάνω εγώ.

Επίσης η αλληλογραφία είναι το μόνο μέσο που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να επικοινωνήσουμε αυτή τη στιγμή αφού για να μη με καλέσει μετά το προχθεσινό μήνυμα που του άφησα μάλλον δεν θα θέλει να μου μιλήσει. Στο γράμμα που του έχω γράψει δεν του ζητάω να επιστρέψει πίσω απλά του λέω πως ήθελα να είμαι σωστή απέναντι του καθώς πιστεύω πως πρέπει να γνωρίζει. Επίσης εκτός από το γράμμα, θα του στείλω και ένα ζευγάρι μωρουδιακά παπουτσάκια σε μπλε χρώμα τα οποία θα υποδηλώνουν στον Ορέστη το φύλο του μωρού μας.

Το γεγονός πως ακόμα δεν επικοινώνησε καθόλου μαζί μου, αυτό μου λέει ξεκάθαρα ότι έχει κάνει τις επιλογές του και έτσι δεν ξέρω αν θα ενδιαφερθεί καθόλου για αυτό που του αναφέρω στο γράμμα ή πόσο μάλλον για το ίδιο το γράμμα.

Σ'αγαπώ. Ό,τι κι αν γίνει ψυχή μου. (TYS_GR)Место, где живут истории. Откройте их для себя