Κεφάλαιο 45

5.9K 322 20
                                    

Ακούω το σταθερό τηλέφωνο να χτυπάει αλλά δεν προλαβαίνω να το απαντήσω και έτσι ακούγεται ο τηλεφωνητής.

"Αλέξη όταν ακούσεις το μήνυμα μου πάρε με. Έχω κάτι σοβαρό να κάνω μαζί με τον Ιάσονα αλλά δεν είπα ακόμα τίποτα στην Μαρίλια. Θα σου εξηγήσω μετά το ίδιο και σ'αυτήν, απλά από σένα θέλω να πεις στην Μαρίλια να μην ανησυχεί αν αργήσω να επιστρέψω. Αντιγόνη αν ακούσεις αυτό το μήνυμα μην πεις τίποτα στη Μαρίλια μέχρι να της μιλήσω."

Ο Ορέστης ζητά κάλυψη από τον αδερφό μου; Τι έχει κάνει επιτέλους; Αν έχει άλλη γυναίκα στη μέση γιατί δεν μου το λέει να τελειώνουμε; Γιατί με κοροϊδεύει; Αλλά και πάλι ανέφερε και τον Ιάσονα. Αχ δεν ξέρω τι συμβαίνει και όλη αυτή η μυστικότητα με τρελαίνει.

Κάνω μεταβολή αλλά πέφτω πάνω στην Αντιγόνη η οποία μάλλον άκουσε το μήνυμα που άφησε ο Ορέστης. Δεν θέλω να την ανακατέψω σε αυτό αλλά ο Ορέστης έκανε την αρχή για αυτό και θα με βοηθήσει να ανακαλύψω τι συμβαίνει μαζί του.
"Πάρε τώρα τηλέφωνο τον Ορέστη. Εδώ και μέρες ξέρω πως κάτι κρύβει αφού έχει πάρει άδεια από την δουλειά χωρίς να πει κάτι. Σε παρακαλώ πρέπει να μάθω." την ικετεύω.
"Μαρίλια δε νομίζω..." προσπαθεί να με μεταπείσει για αυτό που της ζήτησα αλλά είμαι ανένδοτη.
"Αν έκανε ο Αλέξης κάτι τέτοιο δεν θα ζητούσες από μένα να σε βοηθήσω;" της λέω και προσπαθώ να ηρεμήσω.

Με κοιτάζει για μια στιγμή και τελικά παίρνει το τηλέφωνο. Καθόμαστε στο σαλόνι και παίρνω μερικές ανάσες για να προετοιμάσω τον εαυτό μου να δεχτεί ήρεμα αυτά που θα ακούσει γιατί μπορεί να κρύβεται γυναίκα πίσω από τη συμπεριφορά του Ορέστη. Με ένα νεύμα μου δείχνω στην Αντιγόνη το τηλέφωνο και εκείνη αμέσως σχηματίζει τον αριθμό του Ορέστη.

"Βαλε το σε ανοιχτή ακρόαση." Ψιθυρίζω και κάνει αυτό που ζητάω. Ακούω τους χτύπους του τηλεφώνου αλλά αμέσως μετά ακούω τη φωνή του Ορέστη. "Έλα Αλέξη εσύ είσαι;" ρωτάει ο Ορέστης και μπορώ να ξεχωρίσω την αγωνία στη φωνή του.
"Όχι Ορέστη η Αντιγόνη είμαι." απαντάει διστακτικά η Αντιγόνη και αμέσως σιωπή πέφτει από την άλλη άκρη του ακουστικού. Της γνέφω να μιλήσει γιατί από ότι φαίνεται ο Ορέστης δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

"Πήρα να μου εξηγήσεις Ορέστη όπως είπες και στο μήνυμα που άφησες." Η Αντιγόνη πλέον έχει μπει δυναμικά. "Αντιγόνη θα μιλήσουμε όταν φτάσω στο σπίτι. Εντάξει;" Ακούγεται πολύ αμήχανος για αυτό και προσπαθεί να ξεφύγει από την Αντιγόνη.
"Όχι Ορέστη δεν είναι εντάξει. Τώρα θα μου πεις τι συμβαίνει αλλιώς θα πάω αμέσως στη Μαρίλια. Πες μου λοιπόν τι συμβαίνει και ζητάς κάλυψη από τον Αλέξη;" του λέει η Αντιγόνη και ευτυχώς που η φίλη μου είναι έξυπνη και μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις.

Σ'αγαπώ. Ό,τι κι αν γίνει ψυχή μου. (TYS_GR)जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें