Κεφάλαιο 35

6K 356 22
                                    

Κανείς δεν πιστεύει πως ο Ορέστης θα έκανε κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς είτε το πιστεύουν είτε όχι, έτσι έγιναν τα πράγματα. Ο Ορέστης, το καλό παιδί συμπεριφέρθηκε με τέτοιο τρόπο; Σίγουρα δεν το έβγαλα από το μυαλό μου όλο αυτό. Μακάρι να γινόταν έτσι αλλά εδώ και τρία χρόνια ζω με αυτή την αντιμετώπιση από την πλευρά του Ορέστη. Πλήρης αδιαφορία.

Κάθομαι σκυφτή στο σκαλί της εισόδου και προσπαθώ με μεγάλες ανάσες να ηρεμήσω τον εαυτό μου. Πρέπει να τελειώσω αυτή την κουβέντα με τον πάτερ Ανδρέα αλλά πρέπει να είμαι ήρεμη.

Ξαφνικά νιώθω έντονη την αίσθηση ότι κάποιος με παρακολουθεί. Σηκώνω το κεφάλι μου αργά προς τα πάνω και σοκάρομαι με αυτό που βλέπω απέναντι, δύο μέτρα μακριά μου. Δεν περίμενα να τον δω τόσο γρήγορα σήμερα αλλά, τι λέω; Στο σπίτι του είμαι, υπήρχε πιθανότητα να μην τον συναντήσω;

"Μαρίλια;" λέει έκπληκτος που με βλέπει.
"Ορέστη;" αποκρίνομαι κι εγώ το ίδιο ξαφνιασμένη.

Νιώθω την καρδιά μου να χάνει το ρυθμό της. Τον βλέπω σε απόσταση δύο μέτρων  μετά από τόσα χρόνια. Είναι πολύ πιο όμορφος. Είναι πλέον ένας πιο ώριμος άντρας και όχι ένας εικοσάχρονος νεαρός. Τα μπλε του μάτια με μαγνητίζουν και πάλι και νιώθω να καίγομαι μετά από χρόνια στο βλέμμα του. Μα τι λέω; Πως μπορώ να τον σκέφτομαι με τέτοιο τρόπο μετά από ότι έκανε;

"Τι κάνεις εδώ Μαρίλια; Γιατί ήρθες;" Ακούω την φωνή του πιο ψυχρή από ποτέ. Πλέον ό,τι σκεφτόμουνα πριν λίγο έχει αντικατασταθεί από το θυμό που νιώθω ακούγοντας τον να με ρωτάει αυτό το πράγμα.

"Τι κάνω εδώ Ορέστη; Αλήθεια τώρα με ρωτάς τι κάνω εδώ;"
Το αίμα μου βράζει από την αδιαφορία του.
"Ναι σε ρωτάω τι κάνεις εδώ. Δεν περίμενα να σε δω ξανά μετά από αυτό που μου έκανες πριν χρόνια." λέει και πραγματικά νευριάζω με το θράσος του.
"Είσαι σίγουρος πως δεν μιλάς για τον εαυτό σου Ορέστη; Ακριβώς αυτό θα σου έλεγα κι εγώ. Ούτε εγώ περίμενα να σε ξαναδώ αλλά βλέπεις είπα να σου δώσω ακόμα μια ευκαιρία μήπως και ενδιαφερθείς αυτή τη φορά." του απαντάω και εγώ πίσω με το ίδιο θράσος.
"Να ενδιαφερθώ για ποιο πράγμα Μαρίλια; Μήπως ήρθες εσύ να ζητήσεις δεύτερη ευκαιρία; Σε άφησε ο γκόμενος και θυμήθηκες τον καλό και ηλίθιο Ορέστη;" Το ύφος του με τρομάζει. Η ειρωνία στάζει μέσα από τις λέξεις του.

"Τι εννοείς και για ποιο γκόμενο μου λες ε; Νομίζω μπέρδεψες τα δικά σου με τα δικά μου." Προσπαθεί να ρίξει όλα όσα έκανε αυτός σε μένα αλλά δεν θα του βγει σε καλό.

Σ'αγαπώ. Ό,τι κι αν γίνει ψυχή μου. (TYS_GR)Where stories live. Discover now