Κεφάλαιο 25

5.3K 329 4
                                    

Λίγη ώρα αργότερα αποφασίζω πως ήρθε η ώρα να κάνω αυτό που είπα πριν. Να επανορθώσω.

Λέω στον Αλέξη πως πρέπει να βγω για λίγο έξω και φεύγω από το δωμάτιο του Ανδρέα με προορισμό ένα άλλο. Ευτυχώς είδα προηγουμένως σε ποιο δωμάτιο μπήκε η κοπέλα έτσι δεν δυσκολεύτηκα να το βρω.

Μπαίνω μέσα στο δωμάτιο αλλά κανείς άλλος δεν βρίσκεται εδώ εκτός από τον νεαρό στο κρεβάτι. Ένας αδύνατος και ψηλός άντρας βρίσκεται στο κρεβάτι σε παρόμοια κατάσταση με τον γιο μου με τη διαφορά οτι αυτός έχει αρκετά χτυπήματα στο πρόσωπο του κάτι όμως που δεν αλλάζει το πόσο όμορφος είναι.  

Πλησιάζω κοντά στο κρεβάτι και κάθομαι δίπλα του αλλά αρχικά βρίσκω το όνομα του από τον κατάλογο αναφοράς που βρίσκεται μπροστά στο κρεβάτι. Τον κοιτάζω για αρκετή ώρα μεχρι να αποφασίσω να του μιλήσω.

"Γεια σου Γιώργο. Δεν με γνωρίζεις προσωπικά αλλά οι καταστάσεις το έφεραν έτσι ωστε να γνωριστούμε. Λυπάμαι που σε γνωρίζω με αυτό τον τρόπο γιατί σε κανέναν δεν αξίζει να βρισκεται εδώ. Ονομάζομαι Μαρίλια και είμαι η οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο τράκαρες. Δεν ήρθα εδώ για να σε κατηγορήσω για κάτι Γιώργο. Είμαι σίγουρη πως κατάλαβες το λάθος σου έστω και αν δεν μπορείς να μας μιλήσεις. Ήρθα για να επανορθώσω για το λάθος μου. Ξέρεις, τέσσερις μέρες τώρα δεν ενδιαφέρθηκα για κανέναν άλλο εκτός από τον γιο μου αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις. Θέλω να γίνεις καλά Γιώργο, μην αφήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Μπορεί να προκάλεσες το ατύχημα αλλά δεν σου αξίζει να φύγεις με αυτό τον τρόπο, σε κανέναν δεν αξίζει. Δεν μπορώ να σε κατηγορώ για ό,τι έγινε, δεν είμαι καλύτερη από σένα για να έχω το δικαίωμα να σε κατηγορώ και από ότι βλέπω πληρώνεις ακριβά για το λάθος σου. Απλά αν... Αν συμβεί τελικά κάτι άσχημο στον Ανδρέα δεν ξέρω αν θα έχω τη δύναμη να σου πω αυτά που σου λέω τώρα. Δεν ξέρω τι αντίδραση θα έχω αν δεν έχουμε καλή κατάληξη. Δεν είμαι απαισιόδοξη, πιστεύω στον γιο μου αλλά αν τελικά γίνει αυτό που κανείς δεν θέλει τι θα κάνω; Τι θα κάνω Γιώργο; Θα πρέπει να σε μισήσω; Θα πρέπει να μισήσω τον εαυτό μου; Τι; Δεν είμαι άνθρωπος που έχει μίσος και κακία αλλά για τον γιο μου δεν ξέρω τι άλλο συναίσθημα θα βγει από μέσα μου, είναι όλη μου η ζωή. Αν μου πάρουν τη ζωή τότε μετά τι θα μείνει; Σου ζητάω προκαταβολικά συγνώμη. Συγνώμη αν στο μέλλον σε μισήσω, αν σε κατηγορήσω. Δεν θέλω να συμβεί τίποτα από αυτά αλλά το μυαλό του ανθρώπου, Γιώργο, συνήθως διαλέγει άσχημα μονοπάτια αν του συμβεί κάτι άσχημο. Ζητάω συγνώμη τώρα γιατί απλά αν η κατάσταση χειροτερέψει σίγουρα δεν θα είμαι αυτή που είμαι τώρα, και επίσης σίγουρα δεν θα είμαι σε θέση να το κάνω μετά. Είμαι σίγουρη πως όλο αυτό δεν ήθελες να συμβεί και θα έκανες τα πάντα να το αλλάξεις, αν μπορούσες. Εγώ απλά προσεύχομαι να γίνετε εσύ και ο γιος μου καλά και να ξέρεις πως μετά από πολλή προσπάθεια κατάφερα να μην έχω κακία ή μίσος για σένα και εύχομαι έτσι να συνεχίσει. Ελπίζω σε όποιον κόσμο και να βρίσκεσαι τώρα να άκουσες όσα σου είπα. Συγνώμη αν κάποια στιγμή είχα άσχημα αισθήματα προς το πρόσωπο σου. Αντίο Γιώργο και καλή τύχη." λέω και σηκώνομαι για να φύγω αφού πρώτα όμως αφήσω δίπλα στο μαξιλάρι του μια μικρή εικόνα της Αγίας Μαρίνας που μου έδωσε ο πάτερ Ανδρέας.

Σ'αγαπώ. Ό,τι κι αν γίνει ψυχή μου. (TYS_GR)Where stories live. Discover now