1. Yeni Bir Hayat

80.7K 3.1K 794
                                    

Herkese Merhaba 🤗
Sonunda hikayemize başlayabildim. Bundan sonra son gaz devam ediyoruz 😂 Kiraz Mahallesi yine sizlerle. Bu sefer farklı sevdalar, farklı hayatlar, farklı kişiler görücez. Yine aynı ekip var sadece katılanlar fazla 😋
Sizlerden istediğim lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, hikayenin gidişatı , olmasını istedikleriniz , merak ettikleriniz ya da beğenmediğiniz yerleri yazın. Yazın ki bende ona göre rotamı belirliyim 🙈

Son bir ricam daha , hani alttaki minicik yıldız varya onun kendisi küçük ama etkisi çok büyük. Yazdıklarının beğenilmesi kadar güzel bir şey yok. Her basılan yıldızda emeğimin karşılığını aldığımı hissediyorum, lütfen basın 😂😍

Hepinizi İyi Okumalar 🎈

Kiraz Mahallesine güneş doğmuştu. Sabahın ilk saatleriyle sesler başlamıştı. Kahveci İsmail amca dükkanını çoktan açmış, her gün yaptığı gibi kapının önünü süpürüyordu. Yanındaki berber dükkanının sahibi olan Hasan amca havluları askıya asıyordu. Fırıncının çırağı ekmekleri bisikletinin sepetine koyup sürmeye başladı. Herkes kendi ekmeğinin peşindeydi. Nazenin evinin yolunu tutarak yavaş yavaş yürümeye başladı. Ne işi vardı bu mahallede? Niye İstanbuldan buraya gelmişti ki ? Hiçbirinin cevabı yoktu. Nazenin bu mahalleye ilk geldiğinde kendisini içine çeken sıcaklığı, samimiyeti iliklerine kadar hissetmişti, belki de o yüzdendi buraya gelmesinin sebebi. Yeni bir hayat istiyordu.

Apartmanın giriş katının kapısını açıp 2. katına yürüyerek çıktı. Evinin kapısını açıp içeriye geldi. İstanbuldan evi için gerekli olan her şeyi almıştı. Daha sonra bir nakliye firmasıyla görüşüp evine eşyalarını koymaları konusunda anlaşmıştı. Evi önceden tuttuğu için, oturduğu yerden her işi halletmişti. Nazenin'e düşen tek şey uçağa binip gelmek olmuştu. Evin içine şöyle bi göz attı. Dipli bucaklı temizlik yapması gerekiyordu. Sonra da eşyalarını yerleştirmesi. Çok işi vardı, hepsini bugün yapmak zorunda değilim diye düşündü.

Valizinin içinden taytını ve tişörtünü çıkardı. Üstünü hızlıca değiştirdi, saçlarını topuz yapıp bandanasını da bağladı. Saatine baktı. Sabahın 7siydi. Apartmanda pek kimsede yoktu. Yani temizlik yapabilirdi.Temizlik malzemelerinin olduğu koliyi açıp içinden bütün malzemeleri çıkardı. Kovayı doldurup içine temizlik malzemesi koyunca hazır olmuştu. Büyükçe bir bez alıp kovada ısladı. Şimdi sıra temizlemedeydi.

Nazenin sonunda evini temizlemeyi bitirmişti. Ayağa kalktığında belini esnetti. Yorulmuştu ama bitmişti. Şimdi evi yerleştirebilirdi. İlk önce odasından başladı. Yatağını koydu, dolaba kıyafetlerini yerleştirdi. Komidinin üstüne gece lambasını koydu. Perdelerini taktı, aynasını sildi. Salonuna L tipi koltuk takımı almıştı. İki tane de koltuğa uygun berjer vardı. Küçük bir yemek masası ve ortaya sehpa. Salonun balkonuna renkli çiçeklerini yerleştirdi. Balkonuna iki kişilik tahtadan kanepesini koydu. Yavaş yavaş evin tüm odalarını yerleştiriyordu Nazenin.

Mutfağa geçtiğinde kolinin birisini açıp tabakları, tencereleri, bardakları kısaca mutfak malzemelerinin hepsini döktü ortaya. Temizlik yaparken açtığı müziğin sesini biraz daha açtı. Hem raflara tabakları yerleştiriyor hem de şarkının sözlerine eşlik ediyordu.

"Yeni bir aşk yeni bir iş
Yine gülecek bir neden lazım
Yeni bir haber yeni bir kader
Bunlar için bana şans lazım"

Nazenin şarkıya kendisini öyle bir kaptırmıştı ki arada bir elindeki toz bezini de sallıyordu. Mutluydu, inanıyordu güzel şeyler olacaktı hayatında. Belki yorulurdu, belki üzülürdü ama inanıyordu güzel günler görecekti. Hayatındaki sisli bulutlar dağılıyordu. Güneşi görecekti. Güneş kendisini göstermese bile Nazenin güneşi elleriyle çıkarmaya hazırdı.

NEREDESİN SEN? (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now