34. Meydanlar Bizim!

22.3K 1.5K 585
                                    

İyi okumalar ...

~~

"Yeliz kalk kızım. Pazara gidelim de Aysel sultan meydanlara dönsün." Aysel sultanın Yeliz'i aceleyle oturduğu yerden kaldırmasıyla Nazeninle Ahsen'e veda edip evden çıktılar.

Ahsen kayınvalidesi gider gitmez salondaki camın önüne geçti yanına Nazenin de geldi. Aysel sultan önce hızlı hızlı yürürken yokuş aşağı inerken yavaş yavaş salına salına yürümeye başladı. Yeliz'de annesinden kalır yanı olmadığını hareketleriyle açıkça gösteriyordu.

"Ben biliyorum bu gidişi" gözü hala kayınvalidesindeyken konuştu Ahsen.

"Nasıl bir gidiş"

"Her şeyden haberim var ifadenizi almaya geliyorum gidişi bak bu salınmalarda meydan Aysel sultan görsün yürüyüşü."

Nazenin Ahsen'in söyledikleriyle gülmeye başladı.

"Ay çok merak ettim kız Naz. Bak bu yürüyüşler gidişler çok bombalar getirecek. Akşama kalmaz duyarız haberleri ama yakından izlemek varken niye duyalım ki ? "

Nazenin Ahsen'in istekli halini görünce başını salladı. Hem kendi de gitmek istiyordu, Aysel sultan meydanlardayım derken ne yapacağını merak ediyordu.

"O zaman sen hazırla Yiğithan'ın arabasını bende üstümü değiştireyim gidelim madem."

Ahsen yerinde zıplayıp "oley bizde meydanlardayız"  gülerek oğlunu kucağına aldı "gel oğluşum atalım kendimizi meydanlara da millet yakışıklı bebek görsün"

Nazenin Ahsen'in konuşmasıyla güldü tekrar. "Yani gelin kaynana toprağındandır derlerdi de bu kadar olacağını tahmin etmezdim."

Nazeninle Ahsen hazırlanırken Aysel sultanla Yeliz mahallede salına salına hala yürümekteydi.

"Anne eve uğrayıp pazar arabasını alayım mı ?"

Aysel sultan Yeliz'e neden der gibi baktı. "Anne farkındaysan pazara gidiyoruz ya hani belki birkaç sebze meyve alırız."

"Gerek yok pazar arabasını almaya. Bakarız şimdilik."

"Anne pazara bakmak için mi gidiyoruz yoksa bir şeyler almak için mi ?"

Aysel sultan infilak etmişti yolun ortasında durup kızına baktı. "Ay Yeliz valla şiştim. Evde her şey var ama yine de bakalım. Meyveler sebzeler nasıl taze mi çürük mü içi geçmiş mi ? Kalite kontrol yapalım."

Yeliz annesini anlamayarak "hıı" diyebildi. Aysel sultan tane tane konuşmaya başladı bu kez. "Güzel çocuğum bu saatler pazarın en kalabalık olduğu zaman. Yani herkesin birbirini görebildiği iki lafın belini kırabildiği zaman dilimlerindeyiz. Malum sayende bir haftadadır insan yüzü göremedim. Sosyalleşmem lazım. Anlatabildim mi evladım?" Tek kaşını kaldırıp kızına baktı. O kaş havaya kalkmışsa eğer bir mesaj veriyordu. İstersen anlama !

Yeliz gülümseyerek başını salladı. "Kız Aysel sultan senin kızın olduğum halde ben bile seni anlamada zorluk çekiyorum senden olmayan ne yapsın ?"

"Ayol beni anlamanız için yaşamanız lazım" Kiraz Mahallesinin sokaklarında kahkahasını ortaya koyuverdi Aysel sultan. Şimdi ver elini pazar yolu.

NEREDESİN SEN? (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now