24. Bir Çıra Meselesi

32.7K 2K 899
                                    

Bölümümüzü feydaurgnn ithaf ediyorum💝 Hepinize İyi Okumalar🤗

~~

Aysel Sultanın akşamki daveti için erken gelip kolları sıvamıştı Nazenin. Ahsen ve Yılmaz içerde Yiğithan bebeği uyutmaya çalışırken Nazenin ve Yeliz Aysel Sultanın talimatıyla yemekleri hazırlıyordu. Sabah erken kalkıp yapılması zaman alan yemekleri yaptığı için şimdi kızlara börek, salata, çorba gibi yemekleri yapmalarını söyleyip kızlarla laflıyordu Aysel sultan Türk kahvesi eşliğinde.

"Aliş'in düğünü ne güzel oldu dimi ya. Vallahi mahallenin en güzel düğünlerinden, bir Ahsenle Yılmaz'ın düğünü iki Alihanla Duygu'nun düğünü."

Nazenin gülümseyerek konuştu. "Evet Aysel teyze ikisinin de düğünü şahaneydi."

Kahvesinden höpürdeterek bir yudum aldı Aysel sultan. "Mahallenin en güzel iki düğünü bize aitken üçüncüsüde bizden olsa ne iyi olur. Üçleriz vallahi."

Nazenin sözün kendisine geldiğini anlamıştı çünkü tanıyordu artık. Aysel Sultanın kafasındaki tilkilerin hızına yetişemezdi tabi ki ama imaların, sözlerin kimi hedef aldığını çözmeye başlayalı olmuştu. Nazenin elindeki maydonozu doğrarken konuşmaya başladı.

"Üçleyelim tabi Aysel sultan"

Aysel sultan gözlerini hevesle kocaman açıp güldü. "Tabi mavişim üçleyelim. Şanımız yürüsün ayol. Millete parmak ısırtalım."

"Evet yürüsün şanımız, sende mahallede salın dilediğin gibi"

"Ay diline kurban olsun Aysel. Salınırım kız vallahi de billahi de salınırım. Çalım da atarım" bunları söylerken herkesin kendisine imrenerek kıskanarak bakıp yürüdüğünü hayal ediyordu Aysel sultan.

Nazenin doğradığı maydonozları kaba koyup ellerini yıkadı. Aysel Sultanın kenarında oturduğu masaya ilerleyip kendine su doldurdu.

"O zaman sen Yeliz'le Osman'ı bir an evvel evlendir de millet asrın düğününü görsün, mahalle salınma, çalım görsün Aysel sultan"

Nazenin cümlesini bitirdikten sonra Yeliz el çırpıp "ağzın bal yesin Naz'ım. Asrın düğünü dedi ya gel kız öpecem" diyip,öptü.

Aysel sultan ise boğazına kaçan kahve yüzünden öksürmeye başladı. Üçüncü düğünü Nazenin ve Halit için ortaya atmıştı ama. Nasıl tongaya düşürmüştü onu maviş kız hiç farkına varamadı. Aysel sultan yeni yetmelerin oyunlarına gelecek kadın mıydı ? Bir an yaşlanıyor muyum diye düşündü anında sildi kafasından. Ne yaşlanması hala maşallahı vardı. Cebinden üçer beşer herkesi çıkarırdı evelallah. Demek ki mavişin içinde hiç bilmediği bir maviş daha vardı, kimseye göstermediği. Saf gibi görünüyordu Nazenin ama değildi. Her şeyi görüyor, biliyor ses çıkarmıyordu.

Başkası yapsa altını üstüne çevirirdi ama mavişine kızamadı Aysel sultan. Geldiğinden beri gülüyordu en azından. Hoş bugüne kadar hep gülmüştü de. Ağlarken bile gülmüştü güzel gözlü maviş. Halit'e de böyle yapıyorsa eğer oh ne iyi dedi içinden Aysel sultan, hak ediyordu delibaş.

"Kız Aysel sultan Nazenin haklı, gel hemen üçleyelim."

"Evladım senin daha okulun bitmedi." Gözlerini kısarak konuştu. Osman okulun bitmesini beklemeyi kabul etmişken saçaklısı bohçayı alıp kaçacaktı neredeyse!

NEREDESİN SEN? (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now