2. évad - 25. fejezet

5.2K 257 48
                                    

A nappaliban a sarokban áll a hatalmas karácsonyfa, amelyet tegnap este díszítettek fel a csajok. Harry nem örült volna, ha bajlódok vele, így én csak „divattervező" lehettem a projektben. A gyönyörű zöld fenyőre piros gömbök, boák és fehéren világító égősor került. Még tegnap este mindenki a fa alá tette a becsomagolt ajándékokat, amiket hamarosan kibontunk.

Az étkezőbe megyünk át, ahol ezúttal 12 főre van terítve, mégis kényelmesen elférünk az asztalnál. Eleanor készítette a reggelit, s Louis is a segítségére volt. Eleanor baconnel készített rántottát, csokiöntettel palacsintát és forrócsokit, valamint kávét. Meglepetésemre, mindössze 24 palacsinta van. Ahogy azonban sikerült megismernem Eleanor-t nem az a típus, aki kiszámolja, hogy ki mennyit fog enni, inkább többet készít. Nagyon fúrja az oldalam a kíváncsiság, ezért rá is kérdezek ennek okára.

- Szerinted? – nevet fel, miközben a mellette ülő Tomlinson-ra mutat – Ő a hibás. Míg lejöttetek és megjöttek a szüleitek – pillant Harry-re és Liam-re -, addig ő jól lakott.

- Nem igaz – tiltakozik tele szájjal Louis – Még éhes vagyok.

- Te bélpoklos – rázza meg a fejét hitetlenkedve Niall.

- Te mondod? – tátja el száját Lou, s így megcsodálhatjuk az általa megrágott ételt a szájában – Te sem ockodtál, amikor elpusztítottál három darabot.

- Haver, - mosolyog Niall kínjában – azt hittem csendben leszel.

- Ha a te szád eljár, az enyém is – rántja meg vállát Tommo.

- Fiúk – szörnyülködik el Alicia, Niall édesanyja, s Harry nevelőanyja -, úgy viselkedtek, mint az óvódások. Fejezzétek be!

- Igen, Anya! – hajtja le a fejét Niall.

Harry-vel összenézünk, és nagy mosoly kúszik arcunkra a látott és hallott jelenet miatt, majd folytatjuk a reggelit. A szülők a munka felől kezdenek érdeklődni. Harry kivételével mindenki a féligazságot mondja. Bár Niall szülei úgy tudták, hogy fiúk a jobb fizetés miatt hagyta ott előző állását és vállalta el a raktárosi melót. Louis-ról pedig azt tudják, hogy kirúgták előző munkahelyéről létszámleépítés miatt.

Az igazi meglepetést azonban nem más jelentette ezekben a pillanatokban, mint az én drága, egyetlen vőlegényem. Harry ugyanis úgy hazudik, mintha csak könyvből olvasná. Megdöbbenésem igyekszem leplezni, bár fogalmam sincs, hogy ez mennyire sikerül.

Eddig azt hittem, hogy sikerült kiismernem Harry-t ez alatt a néhány hónap alatt. De most rájövök, hogy ez cseppet sem igaz. Álmomban sem gondoltam volna, hogy Harry úgy képes hazudni, mint a vízfolyás, illetve, hogy mindezt, szemrebbenés nélkül teszi meg.

- Jól vagy, Baby? – kérdezi Harry mondandóját befejezve.

- Persze – bólintok, és egy mosolyt erőltetek arcomra.

- Biztos?

- Igen.

Néhány szót még váltunk a szülőkkel, majd átvonulunk a nappaliba, ajándékbontás céljából.

Én az ajándékot egy hete vettem meg Harry-nek, mikor a csajokkal elmentünk a plázába. Szerencsére a lányok nagyon bele voltak merülve a ruhaválogatásba, így nekem sikerült eltűnnöm a testőreimmel negyed órára egy ékszerboltba és egy antikváriushoz.

Először Eleanor, Sophia és Avery bontják ki a párjuktól kapott ajándékokat. Eleanor egy wellness hétvégére szóló meghívót kap Tommo-tól. A lány reakciója azonban felejthetetlen. Hatalmas sikításba kezd, majd párja nyakába ugrik.

Avery egy gyönyörű karórát kap Niall-től, ami a lány régi vágya volt már. Örömkönnyekkel kísérve öleli és csókolja meg a Horan fiút.

Sophia, kibontva az aprócska dobozkát, sírva fakad. Könnyeivel harcolva kezébe veszi a doboz által rejtett ajándékot; egy szív alakú aranyláncot.

- Annyira szeretlek – borul kedvese nyakába írva a Smith lány – Köszönöm.

Mint kiderül, a nyakláncra rá van vésve a megismerkedésük dátuma és egy aprócska kötőjel után egy végtelen jel. Liam azonban elveszi a láncot Sophia-tól és kinyitja a szívmedált. Soph szájához kapja kezeit, míg Liam féltérdre ereszkedik.

- Soph, - fogja meg a bátyám Sophia jobb kezét – fogalmam sincs már milyen volt az életem nélküled. Azt viszont tudom, hogy a hátralévő életemben ezt nem szeretném megtudni. Te vagy életem szerelme, s szeretném a hátralévő napjaimat úgy leélni, hogy te mellettem vagy. Sophia Anne Smith, hozzám jössz feleségül?

- Igen – bólogat hevesen a... a jövendőbeli sógornőm – Igen, hozzád megyek.

Liam, akárcsak anno Harry, remegő kézzel húzza fel az eljegyzési gyűrűt Soph ujjára, majd feláll és magához öleli a lányt. A Payne házaspár boldogan állnak fel a kanapéról, s miután az ifjú jegyesek elengedik egymást egy csók után, megölelik őket és gratulálnak az eljegyzéssel.

- Gratulálok, bátyus – ölelem magamhoz Liam-et Carmen után – Sok boldogságot.

- Köszönöm, húgi – ad egy puszit homlokomra.

Mindenki gratulál a testvéreméknek, majd folytatódik az ajándékok bontogatása. Ezúttal azonban mindenki rám szegezi tekintetét, hogy bontsam ki a Harry-től kapott ajándékot.

Kezembe veszem a hatalmas dobozt, majd leszabva a csomagolópapírt és kibontva a dobozt, egy újabb becsomagolt dobozt találok. És ez így megy tovább, mint a negyedik dobozban találok egy borítékot. A körülöttem lévők már nevetnek rajtam a sok-sok bontogatás miatt. Harry-re pillantok, aki biztatóan bólint, hogy nyissam ki a borítékot, amit meg is teszek.

Egy A4-es papírt találok benne összehajtva, amit kihajtva két nevet pillantok meg rajta:

Lucia és Thomas Stollene


/Facebook csoport: VanneyG munkái (Wattpad)
https://www.facebook.com/groups/1490913031234466/?fref=ts/

Bosszúvágy (+18) [H.S. fanfiction] [Befejezett]Where stories live. Discover now