3. évad - 13. fejezet

3.6K 202 15
                                    

- Hát igen... A szakításunk óta nem találkoztunk – bólint – Hiányoztál, Julie!

Utolsó mondata kimondottan megüti a fülemet, de nem foglalkozom vele. Továbbra is mosolygok, majd terelem a dolgot.

- Mi történt veled az elmúlt években? – kérdezem kedvesen.

- Hát, a szakításunk után elköltöztem Kínába. A munkahelyemen megismertem egy lányt, akit két hete szombaton feleségül vettem – szemei csillognak a boldogságtól, miközben mesél – Egy hétig a Karib-szigeteken voltunk nászúton, most pedig hazajöttünk a családomhoz. Lehetséges, hogy itt fogunk élni és családot alapítani. Naimei családja is érdeklődik Anglia iránt. Szóval ki tudja.

- Kína? Teljesült az álmod – mosolygok boldogan. Jackson álma gyerekkora óta Kína volt és ez az álma teljesült – És gratulálok az esküvődhöz! Sok boldogságot nektek!

- Köszönjük szépen. És veled mi történt? Biztosan van mesélni valód.

- Nos, ugyebár az tudod, hogy Kenzie meghalt – mondom, mire bólint – Ezután kiderült, hogy van egy bátyám, aki szintén árvaházban nőtt fel. Megismerkedtem egy fiúval, akivel kissé döcögősen indultak a dolgok. Teherbe estem, de meghalt a kislányunk. Két és fél éve összeházasodtunk Harry-vel, és van egy tizenegy hónapos kislányunk.

A döbbenet tisztán látszik az arcán. Ajkai szétnyílnak és „o" alakot formálnak. Szemei kigubbadnak és meginog saját lábain.

- Hűha – nyögi ki hosszú másodpercek elteltével – Ez... Wow... Nem vagy semmi, Julie.

Válaszolni azonban nincs időm, mivel egy, a hátam mögül hallatszódó torokköszörülés megakadályoz ebben. A következő pillanatban egy kar fonódik derekam köré, és ajkak találkoznak halántékommal.

- Vissza kellene menned melózni, Baby – mondja Harry komor és kimért hangon.

Hátra pillantok, és látom, hogy mindössze egy ember van a pultnál, aki éppen fizet. Ezt pedig szóvá is teszem a férjemnek.

- Hátul kell besegítened – morogja, és gyilkos tekintettel vizslatja a velünk szemben álló Jacksont.

- Jackson, ő itt a férjem és a kislányom édesapja, Harry Styles. És Harry, ő itt a volt barátom Jackson Husser, akinek két hete volt az esküvője – mondom férjemre pillantva az utolsó mondatot.

Harry arcvonásai meglágyulnak, és egy mosoly jelenik meg szája sarkában.

- Basszus, ne haragudj – sóhajtja Hazz – Én azt hittem, hogy...

- Igen, gondolom, hogy mit hittél – nevet fel Jack – Nekem sem lett volna más gondolatom.

- Harry Styles – nyújtja az exem felé jobbját a férjem.

- Jackson Husser – ráz vele kezet Jack – Közös üzlet?

- Igen – bólintok – De mostanában csak besegítek, utána pedig megyek haza Nia-hoz.

- Gyönyörű név.

Mielőtt azonban bármit is felelni tudnék, megjelenik egy kínai lány a pékségben és kissé félénken odamegy Jackson mellé. Bizonyára ő Naimei, Jack felesége. A sejtésem pedig be is igazodik. A lány igazán megnyerő személyiség. Rendkívül kedves, közvetlen és nyitott. A társalgás azonban megszakad, mivel Jackson-éknak indulniuk kell a fiú szüleihez. Megbeszéljük viszont, hogy egyszer egy „duplarandit" hozunk össze. Már amennyire házaspároknál lehet randinak nevezni. Bár úgy gondolom a házaspárok is ugyanúgy randizhatnak, mint az egyedülálló emberek.

A „műszakom" azonban hamarosan letelik, így elbúcsúzom Harry-től és kimegyek a hátsó parkolóba, ahol reggel mi is leparkoltunk. Az ajtónál már ott vár Niall, a hátsó ülésen pedig gyerekülésben Nia. Egyből behuppanok a hátsó ülésre a kislányom mellé, aki nevetve fogad és azonnal mondani kezdi a magáét. Olykor fellelek egy-egy szót a gügyögésében, de többségében nem értem, hogy mit hadar.

- Mi újság, Vanessa? Minden rendben volt? – kérdezi Niall, miközben a visszapillantóban találkozik a tekintetünk, de ő már el is indul.

- Igen, szerencsére minden rendben. Találkoztam az exemmel és a feleségével, ezen kívül minden olyan volt, mint máskor – nevetek fel.

Niall azonnal faggatni kezd a történtekről én pedig el is mesélem neki. Ő és Eleanor a mai napig Vanessa-nak hív vagy ennek a névnek a becézett formáját használják. Olykor kicsúszik a szájukon a Juliette vagy a Julie, de nem megszokott.

- Készen állsz a holnapi bulira? –kérdezi Niall és hangjából özönlik a boldogság.

Holnap a régi Deliverers banda egy kerti partira ül össze a nálunk. A változás csupán annyi, hogy Avery helyett Summer lesz Niall oldalán, illetve már két gyerkőc is körülöttünk fog rohangálni.

- Igen – mosolygok, miközben a lányommal játszok – Már minden beszereztünk, holnap már csak a grill vár begyújtásra.

Otthon még egy kicsit beszélgetünk és Niall játszik Nia-val, majd elmegy. Délután kettő után sikerül elaltatnom a lányomat, így van időm megfőzni a vacsorát. Ma nem hozok ki sokat a menüből, mindössze egy könnyű csirkesalátát készítek, mivel holnap úgyis degeszre esszük magunkat. Nia két órát alszik, ezután játszok vele, míg az apukája haza nem ér.

Már nyolc óra is elmúlik, mire Harry betoppan. Testtartása görnyedt, arca sápadt és gondterheltnek tűnik. Sietősen zárja be az ajtót, de amint felém fordul, egy mosolyt erőltet arcára.

- Szia, Baby!

- Szia – köszönök vissza rögtön, majd leteszem a kezemben lévő plüssmacit és felállok, hogy oda tudjak menni a férjemhez – Mi történt?

- Mi történt volna? – nevet fel kínosan – Semmi. Semmi nem történt. Csupán fáradt vagyok.

- Harry, kérlek! Ne hazudj nekem! – kérlelem, de ő elsétál mellettem, hogy adhasson a lányának egy puszit.

Az általam letett plüssel kezd játszani, ami megnevetteti Nia-t. Újra megkérem, hogy mondjon igazat.

- Roger megszökött a börtönből – mondja, és zöld szemeit gondterhelten rám emeli...


/Facebook csoport: VanneyG munkái (Wattpad)
https://www.facebook.com/groups/1490913031234466/?fref=ts/    

Bosszúvágy (+18) [H.S. fanfiction] [Befejezett]Where stories live. Discover now