3. évad - 4. fejezet

4.3K 227 39
                                    

Ahogy Julie-val a palacsintát készítjük, megannyi alkalommal látom mosolyogni, ami engem kifejezetten megnyugtat, és nagyon boldoggá tesz. Azonban mikor a lisztet akarom feltenni a polcra, lejtem és kiborul a konyhakőre.

- Esik a hó – kiabálom, akár egy gyerek, pedig belül ordítok és elég izzasztó időjárással rendelkező éghajlatra küldöm magam.

Azonban jelen pillanatban bármit megtennék, hogy Juliette-nek jobb kedve legyen. Ezért hatalmas mosollyal az arcomon lefekszem, és „hó angyal" formálásába kezdek. Julie hasát fogja a nevetéstől, és a zacskóban maradt lisztet is rám borítja. Innentől fogva viszont nem érdekel a felfordulás, csak a menyasszonyom boldogsága és jókedve.

- Gyere csak ide, Baby – rántom le az ölembe, ő pedig továbbra is nevet – Szeretlek.

- Én is szeretlek – hagy alább nevetése, és ölelésembe bújik.

Az elkövetkezendő percekben csak ülünk a lisztes konyhakövön, s Julie a karjaim között piheg. A palacsintasütőben azonban elkezd sercegni a palacsintatészta, ami azt jelzi, hogy egy „picit" már oda is égett.

Julie azonnal felpattan az ölemből és megmenti a reggelink utolsó darabját. Én is felállok, nagyjából megtisztítom a nadrágom, és a felsőtestemről is igyekszem eltávolítani a lisztet. Amíg Juliette megterít, én összeseprek, és a felsepert lisztet a kukába borítom. Leülünk a nappaliba a kanapéra, majd bekapcsoljuk a tévét, és elkezdjük enni a reggelit.

Julie az idő előrehaladtával is csak játszik az étellel, és ide-oda tologatja a tányérján.

- Kérlek, Baby – szólítom meg gyengéd hangon – Enned kell!

- Tudom – sóhajtja lemondóan – De nem vagyok éhes.

- Kérlek – teszem le a tányéromat a dohányzóasztalra, felé fordulok és elveszem tőle a tányérját.

Egy darab palacsintát a villájára veszek és szájához tartom, mire ő rám emeli könnyes smaragdjait, majd megrázza a fejét.

- Nem vagyok éhes – ismétli előző mondatát.

- Könyörgöm, Juliette – kérlelem továbbra is.

Némán bólint, majd miután egy kisebb darab palacsintát veszek a villámra, enyhén kinyitja száját. A falat lassan lekerül a villám fogairól, s Julie rágni kezd. Gyengéd mosoly kúszik arcomra, amiért végre enni látom őt. Miután lenyeli az ételt, bizakodva felteszem a kérdést:

- Adhatom a következőt, ugye?

- Igen – mondja.

Szépen lassan sikerül megetetnem a reggelit Juliette-tel, ami boldogságomat az egekbe repíti – már amennyire ez lehetséges ilyen élethelyzetben.

- Köszönöm, hogy mellettem vagy – suttogja lágyan.

- Szeretlek, Baby – fonom köre a karjaimat, és az ölembe húzom.

- Én is szeretlek – bújtatja arcát nyakhajlatomba.

Kiveszi kezemből a távirányítót, és váltogatni kezdi a csatornákat. Választása a Comedy Central-ra esik, aminek felettébb örülök, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy szórakozásra vágyik, és ki akar lábalni abból a gödörből, amiben van.

A The Big Bang Theory nagyszerű kikapcsolódást adott mindkettőnknek. Az egész napos maratonnak köszönhetően a poénok özönlöttek, s nevetésünk sem bírt csillapodni. Kedvenc karakteremmé egyértelműen Sheldon Cooper vált, aki „kicsit" különc és teljesen más világban él, mint a többiek. Juliette azonban Penny és Rayes Koothrappali karakterét szerette meg. Penny a maga kis butuska mivoltával fogta meg, míg Rayes azzal a problémájával, hogy képtelen beszélni a nőkkel, illetve ha nő van a közelben.

Ebédre rendeltünk egy-egy pizzát, amit mindketten el is fogyasztottunk. Bár Julie két részletben ette meg, ez is haladás nála.

Este fél hétkor még mindig a nappaliban ülünk, mikor hazaér Liam és Sophia. Niall, Louis és Eleanor is hamarosan be fognak futni.

- Sziasztok – köszön kacagva Juliette.

- Sziasztok – köszön a sokkhatás után Liam – Hát ti?

- Egész nap tévéztünk – feleli Julie – The Big Bang Theory-t néztünk, és marha jó sorozat.

- Mi folyik itt, Harry? – teszi fel a kérdést ezúttal Sophia.

Julie feláll az ölemből és a bátyához sétál. Testvére nyakába borul, s Liam szorosan magához öleli húgát.

- Annyira hiányoztál, húgi – morogja könnyeivel küszködve.

- Te is nekem – feleli a menyasszonyom – Szeretlek, Liam.

- Én is téged, Julie – ad puszit húga arcára.

Vacsorát ezúttal Soph készít nekünk, méghozzá egy egyszerű csirkesalátát, fokhagymás öntettel. Mire elkészül a vacsora, Niall, Louis és Eleanor is hazaérnek. A vacsorát már együtt fogyasztjuk el az asztalnál.

- Kérdezhetek valamit, húgi? – kérdezi a testvérét Liam a vacsora után.

- Persze – bólint félve Juliette.

- Elmondod egyszer mi történt veletek azokban az órákban?

Julie megmerevedik a székén, nem vesz levegőt. Tudom, hogy emlékek milliói rohamozzák meg szerelmemet, ami ellen nem tudok tenni.

- Igen – feleli hosszú másodpercek után Julie – De majd akkor, újra együtt leszünk. Akkor szeretném, utoljára elmondani a történteket.


/Facebook csoport: VanneyG munkái (Wattpad)
https://www.facebook.com/groups/1490913031234466/?fref=ts/

Bosszúvágy (+18) [H.S. fanfiction] [Befejezett]Where stories live. Discover now