Chapter 1: A halálfaló

2.9K 117 63
                                    

Dermesztő, fagyos köd ereszkedett az országra.

Ezt persze nem csak képletesen kellett érteni. Még csak június közepe volt, de néha olyan fojtogató köd uralta a levegőt, hogy lélegezni is csak nehézkesen lehetett. A muglik persze semmit sem érzékeltek az egészből, ők csupán különös anomáliaként kezelték a dolgot. Ám a varázslók tudták, mi okozza ezt: dementorok, akik a Sötér Nagyúr szolgálatába állva kiszívták az örömöt és a reményt az emberekből.

A dementorok tevékenysége csak ráerősített az egyébként is feszült hangulatra, ami a varázsvilágot uralta. Még csak egy hét telt el a nyári szünetből, de máris fejetlenség uralkodott a varázslótársadalomban. A brockdale-i híd leszakadása, Amelia Bones és Emmeline Vance meggyilkolása, halálfalók és egy óriás (amit a muglik hurrikánnak gondoltak) pusztítása Somersetben... a káosz eluralkodott az országban, mind a varázslók, mind a muglik világában.

Mindez azonban a legkevésbé sem érdekelte Draco Malfoyt.

A fiú a szobájában ült az íróasztalánál és kifelé bámult az ablakon. A Malfoy-kúria körül olyan sűrű volt a köd, hogy még a birtok határát jelző sövényt se lehetett látni. Az asztalon a Reggeli Próféta számos példánya hevert, és mind az elmúlt egy hét eseményeiről számolt be. Draco csak kötelességtudatból olvasta el a tudósításokat; tisztában kellett lennie azzal, hogyan vélekedik a Mágiaügyi Minisztérium az eseményekről. Azonban, ha tehette volna, legszívesebben egybe se nézett volna bele. Még a brockdale-i híd előtt szinte minden cikk a Misztériumügyi Főosztályon történtekről szólt, a Jóslatok Terméről, valamint Potterékről és a Sötét Nagyúrról. Draco hangosan és leplezetlenül felhorkant, mikor először megpillantotta a szalagcímet.

HARRY ÉS LUCY POTTER: A KIVÁLASZTOTTAK?

Továbbra is találgatások övezik a Mágiaügyi Minisztérium épületében lezajlott incidenst, melynek során ismét felbukkant Ő, Akit Nem Nevezünk Nevén.

Nem mondhatunk semmit, ne is faggassanak" - ezt a választ kaptuk tegnap este a minisztérium épülete előtt egy zaklatottnak tűnő amneziátortól,aki még a nevét sem volt hajlandó elárulni nekünk.

Magas rangú minisztériumi források ugyanakkor megerősítik, hogy a rendkívüli események központi helyszíne a legendás Jóslatok Terme volt.

Bár a minisztérium szóvivői mindezidáig a terem létezését sem ismerték el, varázslókörökben egyre tágabb teret nyer a vélemény, hogy a halálfalók, akiket nemrég a betörésért az Azkabanba küldtek, egy jóslatot próbáltak eltulajdonítani. A jóslat jellege és tartalma ismeretlen, bár sokan feltételezik, hogy köze van Harry és Lucy Potterhez, a gyilkos átok egyetlen ismert túlélőihez, akik a kérdéses estén szintén a minisztériumban tartózkodtak.

Némelyek egyenesen „kiválasztottaknak" tartják Potteréket, s úgy vélik, a jóslat őket nevezi meg, mint az egyetleneket, akik képes rá, hogy megszabadítsanak bennünket Tőle, Akit Nem Nevezünk Nevén.

A jóslat, ha ugyan létezik, jelenleg ismeretlen helyen van, bár...(folytatás a 2. oldalon)

Persze, hogy megint Potteréket istenítették, az ő, Draco apját és a többieket pedig mindennek elmondják, hogy a legutolsó sikátorban lévő varázsló is tudja, mind halálfalók és megbízhatatlanok. Draconak csak az volt a szerencséje, hogy senkivel sem találkozott eddig az iskolából, így elkerülte a kínos rivaldafényt. Azonban az anyja állapota miatt volt a legjobban dühös Potterékre. Bár titkolta és próbálta fenntartani a látszatot, Draco látta, hogy valójában mennyire megviseli a dolog.

Harry Potter: Vörös és Zöld volume 3Where stories live. Discover now