Chapter 43: A játszma kezdete

2.2K 143 42
                                    

Ahogy múltak az augusztusi hetek, a nap sugarai lassan elfonnyasztották, s végül barna szénává aszalták a Menedék vad pusztaságát. A sátrak tengere kifakult az állandó napsugaraktól, és olyan hőség uralkodott bennük, hogy nem lehetett megmaradni. Persze Lucy mindezt csak hallásból tudta, ugyanis ő csak akkor jelent meg a Menedékben, mikor valaki odahozott egy mugliivadékot, akit sikerült kimenteni a halálfalók markából. Sajnos ilyen eset csak háromszor fordult elő, és többnyire az illetőknek nem volt választásuk, mint maradni és megvárni, amíg meg nem indítják az első támadást a begyűjtő táborok ellen.

Lucy maga a napjai jó részét a Leven folyó torkolatának partján töltötte, a fák árnyékában hűsölve, hogy a néhány lépésnyire lévő a szántóföldön kialakított, számára láthatatlan tábort figyelje. Azonban nem közelíthette meg, még kiábrándítva se, hiszen a halálfalók gyakran még az arra tévelyedett földi nyulakat is megölték, mivel azt hitték, betolakodók. Ráadásul dementorok köröztek a levegőben, így Lucy lassan kezdte úgy érezni magát, mintha Azkabanban lenne, hiába nem járt még soha a börtönben.

Azonban még így is értékes információkhoz jutott. Kifigyelte például, hogy az új foglyokat mindig reggel nyolckor, délután egykor és este hatkor szállították be, és ez soha nem tartott tovább egy percnél. Ekkor kinyitották a láthatatlan kaput, amin keresztül beláthatott a táborba: faházakat látott egymás mellett, amik között halálfalók, aurorok és gyógyítókra hasonlító alakok mászkáltak. Néha ilyenkor sikoltás hangja is kihallatszódott, de az ilyenek mindig gyorsan elnémultak.

Amihez a helyszínen nem tudott hozzájutni, azt a belső informátorai hozták el neki. Ebből a szempontból Kingsley bizonyult a legjobb forrásnak, hiszen ő a felső vezetést őrző aurorként szolgált, így hasznos információkat hallhatott Thicknesse-től és a halálfalóktól. Így sikerült megszerezniük két hét után elsőként a Leven folyó melletti tábor térképét, ezzel el is döntve, melyik táborral kezdenek.

Mivel a Menedék kialakításához nem volt szükség Lucyra (Fred és George segítettek Olivernek és Chonak felállítani a sátrakat), a lány mással foglalkozott. Mikor nem őrszolgálatozott, vagyis épp más vette át tőle a szerepet, akkor Lee társaságában ücsörgött a Farkasházban és a rádióadáson gondolkoztak. A fiú rendszeresen látogatta Xenophilius Lovegood-ot, hogy információkhoz jusson, és hogy amiket az öreg leközöl az újságában, azt bemondja a rádióba. Már majdnem teljesen készen volt a műsorterv, csupán a munkatársak hiányoztak. Lucy úgy döntött, hogy az akció után indítják az első adást, hogy legyen miről beszélni.

Ezen kívül igyekezett megtervezni a támadást is, hiszen nem tudta, mikor szerez meg Harry annyi információt a minisztériumról, hogy megpróbálkozzon a beszivárgással. Remust használta összekötőnek a rendtagok között, mivel ő maga nem akarta kockáztatni, hogy meglássák valakinél vagy éppen kiszúrják a patrónusát. Mióta megtudta, hogy Hestiának a patrónusüzenete miatt kellett elbujdosnia, már csak nagyon ritkán merte használni.

Ezenfelül igyekezett kifaggatni Remust arról, hogyan váljon animágussá. A varázsló még mindig nem akarta elfogadni, hogy Lucy minden más dolga mellett még erre is időt akart szakítani, de a lány eltökéltségét látva lassan beadta a derekát. Lucy azonban kezdett kételkedni abban, hogy bujkálása közben sikerrel járjon: a bájital, amit el kellett készítenie, olyan bonyolult volt és annyira kellett koncentrálnia, hogy minden feltétel összejöjjön, hogy erre egy háború közben nem igazán tudott volna időt szakítani. A pláne ráadásul az volt, hogy olyan összetevők kellettek, amiket még a Roxfortban se szerezhetett volna meg, pedig ott Piton privát raktára bővelkedett alapanyagokban.

Elérkezett a szeptember elseje. Lucy a Roxfort Expressz gondolatával ébredt: látta maga előtt a piros gőzmozdonyt, az integető szülőket és az izgatott diákok hadát. Most azonban azt is látta lelki szemeivel, hogy néhány elsőst családostul elvisznek, hogy halálfalók járőröznek a peronon és mindenkitől elkérik a minisztériumi igazolást, aki felszáll a vonatra...

Harry Potter: Vörös és Zöld volume 3Where stories live. Discover now