Köszönetnyilvánítás

1.5K 96 78
                                    

Hát ez is eljött.

Vége a Harry Potter: Vörös és Zöld sorozatnak. Igazából nem gondoltam, hogy még gimi alatt befejezem (magamat ismerve), de mint annyiszor, most is megleptem magam. Egy kicsit igyekeztem késleltetni, de közben sietni is, mert egy író agya sosem pihen, mindig pörög valamin és már annyi mindent szeretnék írni, hogy az hihetetlen.

De közben fáj a szívem, hiszen ez az első írói projekt, amit befejezek és amire büszke is vagyok. Lucyék története már a legelején megvolt, viszont rengeteg dolog menet közben jött és engem is meglepett, mennyire beleillettek a történetbe. Ha kíváncsiak vagytok ilyen fun factekre, kérdezzetek csak rá nyugodtan itt kommentben vagy akár privátban, szívesen válaszolok minden kérdésetekre. Most már nincs spoiler, a történetnek vége, így az őszinteségnek is eljött az ideje.

(Példa fun fact: minden évadnak külön Word-dokumentum van és a harmadikban Voldemort halála pont a 600. oldalon történt meg.)

Ahogy a köszönetnyilvánításnak is. El sem tudom mondani, mennyire meghatottak a kommentjeitek, amikben dicsértétek a munkámat, együtt örültetek, sírtatok, dühöngtetek a karakterekkel, és sosem hittem, hogy képes leszek ilyet kiváltani az olvasóimból. Minden megtekintés, minden csillag, minden komment egy újabb okot adott, hogy érdemes ezt csinálnom és a bátorításotok mindennél többet jelentett és jelent még mindig. Néhányan különösen közel kerültetek hozzám (nem mondok neveket, akikről szó van, tudják, hogy róluk beszélek), de ez persze nem jelenti azt, hogy favorizálnék, mert mindenkinek ugyanannyit ér a csillaga vagy a kommentje. Nagyon szeretlek titeket, fantasztikusak voltatok és remélem, ezután is követni fogtok más világokba, hiszen nincs megállás; egy írónak legalábbis.

És akkor most a jövőről. Többször is utaltam rá, de most itt az ideje, hogy kifejtsem, mit is tervezek, mert nem fogom teljesen elengedni ezt a sorozatot. Három dolgot tervezek pontosam, de akár egynek is a megvalósításához a ti visszajelzésetek kell. Ezek kiegészítők lesznek, adalékok, amiket csak akkor csinálok meg, ha kéritek. A fő sorozatnak vége, innentől kezdve más lesz a prioritás, de attól még igyekszem megcsinálni azt, amit kértek.

De hogy mik is lennének ezek? Haladjunk szépen sorban, kezdve a legegyszerűbbel.

Nem fogok külön könyvet írni a háború vége és az epilógus közötti időszakból, viszont! Vannak úgynevezett headcannon-jeim (nincs jobb nevem rá), amik ilyen néhány mondatos kis történetek, hogy mi történt főhőseinkkel az epilógusig és azután. Tartalmaznak fun facteket is, de a lényeg az, hogy: ki fogom tenni egy fejezetbe ezután az összeset, amit kitaláltam, de csak akkor ha itt jelzitek, hogy érdekel titeket. Ha tízen legalább írtok, akkor érkeznek és ezzel még nincs vége! Mindegyik mellé jelezhetitek, hogyha szeretnétek rendes fejezetet olvasni arról, hogyan is zajlott a dolog. (Side note: ezek valószínűleg rövidebbek lesznek, mint az eredeti sorozatban lévő fejezetek, de azért így is hosszabb lenne, mint néhány mondat). Egy ember MAXIMUM 3 headcannon mellé írhat! Ha egy headcannonre összegyűlik 20 komment, akkor, miután nyitottam egy új könyvet, szépen kidolgozom azt egy fejezetbe, így nem kell végleg búcsút mondani a kedvenceiteknek. 😉

Ja és ti is kérvényezhettek, ha valamire esetleg kíváncsiak vagytok, amiről nem ejtettem szót. De azt CSAK azután, ha kiraktam a headcannonös fejezetet, de erről bővebben akkor.

A második projekt, amit javaslok, az egy Harry szemszög lenne a Vörös és Zöldön keresztül. Ez viszont kérvényezés alapján menne: teszem azt, valaki felveti, hogy kíváncsi arra, mit érzett Harry, mikor megtudta, hogy van egy húga és mikor először találkozott vele. Persze az egész sorozatból választhattok pillanatokat, amikre kíváncsiak vagytok, a lényeg, hogy megmutassátok, mi érdekel titeket. Ha nagyon népszerű lesz az ötlet (20 komment arra is), akkor ennek is nyitok egy külön könyvet és kidolgozom azt a pillanatot egy rendes fejezetbe. Emellé a bekezdés mellé jöhetnek az ötletek és a visszajelzések, mit szeretnétek, csak próbáljátok rendezetten csinálni, hogy lássam, milyen ötletek vannak és mire hány komment érkezett.

És a harmadik, ami a legnehezebb lenne. Az elátkozott gyermek. Tudom, vegyes érzelmek fűződnek hozzá, ezzel én is így vagyok, de azért javaslom, mert ha szeretnétek, újraírom nektek. Viszont itt már jóval jelentősebb változtatások lennének, hogy valami értelmes sztorit írjak belőle, mert az eredeti valami... na mindegy, nem mondok jelzőt. És értelemszerűen a Vörös és Zöld epilógusában bemutatott viszonyokkal indulnánk. Ez viszont nagyszabású projekt, mivel csak egy szövegkönyv van a drámához, én viszont rendes regényben dolgoznám fel, vagyis leírásokkal, eseményelmeséléssel és mindennel, aki ezzel jár. Épp ezért ehhez 50 visszajelzés kell MINIMUM, hogy szeretnétek. Nem ígérem, hogy ugyanolyan színvonalú lesz, mint az eredeti sorozat, mivel magába az alapsztoriba is bele kellene javítanom, de mindenképp törekedni fogok arra, hogy kihozzam belőle a maximumot. Ugyanúgy, ahogy eddig is.

Azért kellenek ezek a visszajelzések, mert most már tovább fogok lépni más sorzatokhoz, filmekhez, könyvekhez. Még nem tudom, mi lesz az első új, amit be fogok mutatni, de előbb mindenképp az Útvesztővel haladok, mert az elég régóta mellékvágányon van. Épp ezért ezek a projektek, amiket felvetettem, afféle melléktörténetek lesznek, nem ez lesz a prioritás, ahogy azt egyszer már leírtam, de ha érkezik egy felvetés, ami teljesíti a kritériumot, akkor azt természetesen megcsinálom. Előbb-utóbb. 😅

Ennyit szerettem volna mondani zárásképp. Köszönöm szépen a támogatást, a megtekintéseket, a csillagokat, a kommenteket és mindazt a szeretetet, amit adtatok! Imádlak titeket, elképesztőek vagytok és remélem, ezután is ugyanilyen jól fog működni az, amit Lucyval elkezdtünk.

Minden jót nektek és a legközelebbi viszontlátásra! ❤&💚. Always.
Anna

Harry Potter: Vörös és Zöld volume 3Where stories live. Discover now