Chapter 20: Kit választana?

2.5K 127 36
                                    

Lucy számára másnap az volt a legnagyobb kihívás, hogy valahogy eltitkolja fáradtságát a többiek előtt. Tudta, hogy hülye ötlet olyan kimerülten Malfoyjal levelezgetni, de ha egyszer minden egyes válaszával úgy felhúzta, hogy nem hagyhatta szó nélkül. Jó néhány alkalommal kellett visszafojtania a nevetését, ráadásul - és ez volt az isteni szerencséje -, mivel nem tudta visszaolvasni a szóváltásukat, csak egy pillanatra suhant át az agyán, hogy ő most tényleg flörtöl Draco Malfoyjal? Szerencsére a fiú újabb válasza kiverte ezt a fejéből és akkor sem jutott eszébe a dolog, mikor napkeltekor megjegyezte, hogy most már aludniuk kellene.

Mikor enyhén kómás fejjel lesétált a klubhelyiségbe, kellemes meglepetéssel szembesült. Az éjjel jókora plakát került ki a klubhelyiség hirdetőtáblájára:

HOPPANÁLÁSI TANFOLYAM

Mindazon tanulók, akik betöltötték, vagy augusztus 31-ig betöltik tizenhetedik életévüket, részt vehetnek a tizenkét hetes hoppanálási tanfolyamon, amelyet a Mágiaügyi Minisztérium oktatója vezet. Aki részt kíván venni a tanfolyamon, tüntesse fel a nevét jelen hirdetmény alsó részén. A tanfolyam térítési díja: 12 galleon.

Lucy megkereste a szemével Harryt és Ront, akik épp beálltak a feliratkozni vágyó griffendélesek tülekedő tömegébe.

- Jó reggelt! - köszönt, ahogy melléjük sétált.

- Veled meg mi történt? - kérdezte Harry.

- Hogy érted?

- Akkora karikák vannak a szemed alatt, mint a tó. Nem aludtál jól?

- Csak későn értem vissza Dumbledore-tól - felelte Lucy, és nem is hazudott. - Azért ha napközben elalszok, ébressz fel.

- Mindenképp - nevetett Harry.

Ron épp elővette a pennáját, hogy odabiggyessze a nevét Hermionéé alá, amikor valaki befogta a szemét, és a fülébe trillázta: „Találd ki, ki vagyok, Von-Von!" Harry és Lucy hátrafordultak, majd egy másodperccel később a felszegett fejjel távozó Hermione nyomába eredtek - egy porcikájuk se kívánta a Ron-Lavender páros társaságát. Meglepetésükre azonban alighogy kimásztak a portrélyukon, Ron már utol is érte őket - égő füllel és mogorva arccal. Hermione erre megszaporázta lépteit, és előrement Neville mellé.

- Na szóval... hoppanálunk - szólt Ron olyan hangon, ami félreérthetetlenül jelezte, hogy nem kíván Lavenderről beszélgetni. - Piskóta lesz, nem?

- Nem t'om - dünnyögte Harry. - Lehet, hogy ha egyedül csinálja az ember, akkor jobb, de azt nem élveztem, mikor Dumbledore magával vitt.

- Nekem nincs bajom vele - vonta meg a vállát Lucy.

- Ja tényleg, ti már csináltátok... - Ron aggódó arcot vágott. - Muszáj lesz elsőre átmennem a vizsgán. Fred és George átmentek.

- De Charlie megbukott, nem? - kérdezte Harry.

- Igen, viszont ő sokkal nagyobb, mint én. - Ron gorilla módjára eltartotta a karját az oldalától. - Úgyhogy őt nem cikizték miatta Fredék... illetve igen, de csak a háta mögött.

- Mikor lesz maga a vizsga?

- Amint betöltjük a tizenhetet - felelte Lucy.

- Én már márciusban vizsgázhatok! - csapta össze a tenyerét Ron.

- Jó, de itt a kastélyban úgyse csinálhatod...

- Nem az a lényeg! Ha megvan a vizsgám, mindenki tudja majd, hogy ha akarnék, tudnék hoppanálni!

Harry Potter: Vörös és Zöld volume 3Where stories live. Discover now