Chapter 16: Egy élet ára

2.4K 134 37
                                    

Draco egész héten kerülte az embereket, aminek két különösebb oka volt. Az egyik, hogy végre haladást ért el a szekrénnyel, és a fejlődés olyannyira fellelkesítette, hogy szinte minden idejét az Elrejtett Holmik Szobájában töltötte, nehogy elveszítse a fonalat a nagy áttörés után. A másik pedig, hogy még véletlenül se fusson össze Perselus Pitonnal.

Régi bájitaltantanára már az év kezdetétől küldött neki idézéseket, hogy jelenjen meg a szobájában, amiket Draco tökéletesen figyelmen kívül hagyott. A griffendéles hajtó esete óta azonban naponta érkeztek ilyen levelek, Draco pedig attól tartott, hogy ha túlfeszíti a húrt, komolyan megjárhatja. Hiába tagadná, az tény, hogy Piton kivételes képességű halálfaló volt, aki sosem rettent meg egy kis kegyetlenségtől, hogy elérjen valamit. Draco pontosan tisztában volt vele, hogy Piton csak ki akarja szedni belőle, hogyan akarja véghezvinni a feladatát, és ezt egyre kétségbeesettebben próbálta elérni, hogy beszélni tudjon Dracoval. A fiú azonban eddig sikeresen elkerülte a férfit, de tudta, hogy ezt nem fogja tudni az örökkévalóságig folytatni.

Más is feltűnt neki azonban, amikor nagy ritkán elvegyült a diáksereg tömegében. Nevezetesen az, hogy mennyire megmérgezi a kinti helyzet a Roxfort légkörét. Hiába próbálták figyelmen kívül hagyni, a Próféta naponta számolt be eltűnésekről, dementor- és halálfalótámadásokról, valamint az Imperius-átok áldozatairól. Amikor valakinek az ismerőse, rokona érintett volt, annak a háznak a tagjai feltűnően csendben voltak egész nap. Főleg akkor, mikor valakit hazavittek tőlük, és ez egyre gyakrabban fordult elő.

Draco nem tudta kibírni, hogy ne figyelje minden egyes hír után Lucy arcát; látni akarta, a lány hogyan reagál ezekre az eseményekre. Lucy ilyenkor többnyire komor hallgatásba burkolózott vagy Potterékkel beszélgetett fojtott hangon. Bár a legutolsó levelében azt írta, hogy muszáj a régi, gyerekes dolgokkal foglalkozniuk, de látva az arckifejezését, ez neki is nehezére esett. Lehet, hogy azért írta ezt Draconak, hogy átlala önmagát is meggyőzze? Draco megnyugodott, hogy nem csak őt gyötrik kétségek és nem csak az ő vállát nyomják lehetetlen feladatok súlyai.

Szombat este Draco végre rászánta magát, hogy tegyen egy látogatást a prefektusi fürdőben. Legszívesebben elkerülte volna ezt a helyiséget, hiszen így Pansy Parkinsontól is távol tarthatta magát, aki mindenhová úgy követte, mint egy üresfejű liba. Mondjuk, az is volt, de ez részletkérdés. Most azonban szüksége volt a fürdőre, mert már annyira elgémberedett és beállt minden izma, hogy muszáj volt kilazítania magát. A fürdőben három csapot használva teleengedte a medencét, felkapott egy fürdőlepedőt, kibújt a ruhájából és bemászott a vízbe.

Úgy érezte magát, mintha újjászületett volna. A víz új életet lehelt az izmaiba, a hab és a színes párafelhők pedig teljesen eltelítették az orrát. Nem is emlékezett már, mikor volt utoljára, hogy ennyire ellazult. Talán akkor, mikor először kipróbálta ezt a fürdőt, de még soha nem esett neki ilyen jól. Néhány hossz leúszása után felfeküdt a vízre, majd ahogy ott lebegett a habfelhő között, a feje fölött lógó csillárt bámulva, hagyta, hogy elkalandozzanak a gondolatai.

Alig három órán belül újra találkozik Lucyval. A lány utolsó levele óta nem beszélgettek még levélen keresztül sem, hiszen mindketten tele voltak házi feladatokkal és tanulnivalókkal, emiatt Draco már alig várta, hogy újra elbeszélgessen a lánnyal. Ha most az elsős énjének ezt elmesélte volna, az biztosan kiugrott volna a bőréből örömében. De ugyanez lett volna a helyzet a tavalyi énjével is. Most azonban a szokásos izgatottság mellett a félelem is befészkelte magát a szívébe. Nem folytathatják ezt örökké. Valamikor Draconak be kell végeznie a feladatát és akkor Lucy örökre meggyűlöli majd őt. Ha megteszi, amit kell, a lány sosem fog tudni megbocsátani neki. Ez pedig elkeserítette Dracot. Miért most kellett nyitniuk egymás felé? Miért töltöttek el éveket úgy, hogy átnéztek a másikon (Lucy legalábbis biztosan)? Miért most ismerkednek össze jobban, amikor Draco sorsa már bevégeztetett?

Harry Potter: Vörös és Zöld volume 3Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora