Chapter 35: Az elesett harcos és a talpra álló vezér

2.9K 124 94
                                    

Mikor felébredt, Lucy rögtön érezte, hogy egy nagyon-nagyon hosszú napnak néz elébe. Ma volt ugyanis a napja annak, hogy Harryt végre elhozzák a Privet Drive-ról; most utoljára. Most, amikor elhagyja a házat, megszűnik anyjuk védőbűbája és soha többé nem térhet vissza.

- Szuper, végre felébredtél - magasodott fölé Ginny alakja. - Most akartalak felkelteni. Rémszem, Lupin, Tonks és Kingsley lent vannak és veled akarnak beszélni.

- Miért van olyan érzésem, hogy rossz híreket hoztak? - ült fel Lucy az ágyában. - Hermione, te mit is...?

- Ne törődj vele - szólt az érintett a sarokból. Lucy csak a feje búbját látta, mert több kupac könyv mögé rejtőzött és úgy tűnt, mintha szortírozott volna.

- Reggel hét óta ezt csinálja - legyintett Ginny. - Csodálom, hogy nem ébredtél fel rá, ugyanis jó párszor borultak már le a könyvek.

- Annyira nem volt az hangos - replikázott Hermione.

- Oké, ti piszkáljátok csak egymást, addig én lemegyek Rémszemékhez - kezdett öltözködni Lucy.

- Tényleg, Hermione, neked is jönnöd kéne - fordult a lány felé Ginny. - Rémszem külön kérte.

Hermione nem fűzött kommentárt a dologhoz, csak egyetértéséül hümmögött. Lucy közben rekordsebességgel öltözött át, majd pillantása megakadt az íróasztalán lévő Reggeli Prófétán.

- Volt benne valami érdekes?

Ahogy Hermione és Ginny összenézett, Lucy már sejtette, hogy nem fog örülni az olvasottaknak.

- Mielőtt elrejtenétek - kapta fel az újságot, összehajtotta és a zsebébe süllyesztette. - Tudnom kell, mi történik odakint. Szükségem van a hírekre, akármennyit tilt le a minisztérium belőlük.

- Csak ne rajtunk töltsd majd ki a dühödet - kérte Hermione, miközben nagy nehezen kiküzdötte magát a könyvhalom mögül.

- Igyekszem - felelte Lucy, majd két társával együtt gyorsan lesietett a lépcsőn.

Jól sejtette, Kingsley, Remus, Tonks és Rémszem valóban rossz híreket hoztak; Lucy ezt azonnal látta, amint belépett a konyhába. Rajtuk kívül még ott volt Bill, Fleur, Fred, George, Ron, Mundungus Fletcher, Mr és Mrs Weasley és Hagrid, akinek szokás szerint görnyednie kellett, hogy beférjen a konyhába.

- El kell vetnünk az A-tervet - kezdte köszönés nélkül Rémszem. - Pius Thicknesse átállt.

- Hogy Merlin vinné el a pokol kénköves bugyrába! - Lucy utoljára akkor káromkodott ekkorát, mikor észrevette, hogy Percy eldugta a seprűjét kiskorukban, miután a lány a fiú sampontját ragasztóra cserélte.

Thicknesse a Varázsbűn-üldözési főosztály vezetője volt; ha Voldemortnak sikerült bármilyen módon az uralma alá hajtania, akkor már csak napok kérdése volt, hogy a miniszterhez is eljusson. Nagyon nem álltak jól a dolgaik.

- Hogyan bukott le? - kérdezte Ron.

- Ma közölte, hogy börtönbüntetés terhe alatt megtiltotta a ház rákapcsolását a Hop-hálózatra, úgyszintén zsupszkulcs elhelyezését, valamint a hoppanálást és dehoppanálást - magyarázta Remus. - Azzal indokolta a tilalmat, hogy meg kell védeni Harryt és távol kell tartani a háztól Voldemortot.

- Nem erőltette meg magát - fonta keresztbe a karjait a mellkasa előtt Hermione. - Tudnia kellett, hogy ebből rájövünk az oldalváltására.

- Voldemort valószínűleg úgy gondolja, már nem sokáig lesz szüksége a titkolózásra - mondta Kingsley. - Nyilván meggyőződése, hogy a minisztérium hamarosan a kezébe kerül.

Harry Potter: Vörös és Zöld volume 3Where stories live. Discover now