4. Ateş Bacayı Sarmış

2.4K 160 153
                                    

1412 Senesi - Bahar Mevsimi

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

1412 Senesi - Bahar Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Bozok Şehri - Dora Hanım Sarayı

Handan Suna

Dün gece aldığım mektubu bugün bir kez daha okuyordum. Teoman Bey bana henüz sefer hazırlığı olmadığını, danışmanların baharın ilk ayına endişeyle başladığını yazmıştı. Yaman Hanın eğlence merakı her yıl biraz daha artıyordu. Gerçi onun bu yanı gençliğinde de vardı. Hanım annem bunu görüp önlemini almak istemişti fakat buna ömrü yetmemişti.

Hazine hala doluydu. Han babam Kubat Han Zaferlerin Han'ı olarak anılırdı. Başarıları bizi uzun bir süre idare edecek kadar doldurmuştu hazineyi. Fakat devlet işleri üstüne katmadan yürümezdi. Yaman rakipsiz kalmanın rahatlığıyla kendini yavaş yavaş gittikçe artan bir serbestliğe bırakmıştı.

Müge her şeyin kontrolünü elinde tutmaya çalışırken Yaman'ın iplerini kaçırmıştı. Dikkat etmezse bu açıdan onu çok sıkıntılı günler bekliyordu. Yaman'ın silkelenmeye ihtiyacı vardı. Eğer bir kez daha saraya gidebilirsem onunla konuşmaya çalışacaktım.

Teoman Bey'in diğer haberleri atamalarla ilgiliydi. Henüz dikkat çeken isimler yoktu. Sıradan görev dağılımlarını haber vermişti. Kardeşim Ulaş uzun zamandır saraydaydı. Annem onu her zaman babamla savaşlara yollardı. Yaman ve Yiğit'in gitmeyip Ulaş'ın gittiği çok savaş vardı.

Saraydaki diğer casuslarımdan yeni haberler yoktu. Hep bilindik şeyler. İdil hatun'un geceyi Korkut'la geçirdiği, Gökben'i nasıl tek seferde tehdit olarak gördüğü, Korkut'un İdil'den başka hatunları nadiren kabul ettiği...

Müge'yle ilgili haberler kısıtlıydı. Hakkını yiyemeyeceğim kadar zeki kadındı. Ona karşı hiçbir zaman düzenli bir casusum olamamıştı. Casusların hasının çekirdekten yetişen biri olması gerektiğinin farkındaydım. Ve bu casusu saraya onun yanına değil farklı bir konumda sokacaktım.

Hanlık şu an bir sakinlik dönemine girmişti. Sekiz sene önceki taht kavgalarından sonra herkesin uzun süreli bir molaya ihtiyacı vardı. Zaten henüz tahtla oynayacak bir durum da yoktu. Yaman'ın çöküşüne en az beş yıl vardı. Korkut on sekizini önümüzdeki ay dolduracaktı. Yirmisine geldiğinde sancağa gönderilecekti. Korkut sancağa gönderilmeden aktif adımlar atamazdım. Sabırlı olmak zorundaydık.

Müge önlemlerini peşin peşin almıştı. İdil'i Korkut'a dolamak ve kontrolün yine kendisinde olmasını sağlamak istiyordu. İdil de oldukça iradeli bir hatundu. Ona da yolladığım casuslar olmuştu. Ketumluğu dillere destandı. Sadece bir kez dilini tutamamıştı. Onda da Müge'nin gazabına uğradığına eminim. O günden beri İdil'den Müge'yle ilgili tek laf çıkmamıştı.

"Hanımım, hanımım, hanzademiz Korkut buraya geliyormuş. Hem de yeni avladığı bir geyikle."diyerek içeri Emine hatun girdi. Bir an olduğum yerde kalakaldım. Sonra yüzüme büyük bir gülücük yerleşti. Kader bazı şeyleri hızlandırmaya karar vermişti demek.

Aynadaki KanWo Geschichten leben. Entdecke jetzt