7. Gök Gözlü Gelinim

2K 158 209
                                    


1412 Senesi - Bahar Mevsimi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

1412 Senesi - Bahar Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Bozok Şehri - Dora Hanım Sarayı

Hanzade Korkut

Az önce ne olmuştu öyle? Ben ne yapmıştım? Gökben'in gururunu kırmıştım. Öfkeme hakim olamamıştım ve olan olmuştu.

Bu hale gelmesi sadece benim suçum muydu? Değildi elbet. Bana basit bir teşekkür notu bile yazsa kafiydi onu görmeye gelmem için. Ama yapmamıştı. Zaten hasta olduğu gün telaşla buraya gelmiştim bir de üstüne ben mi sorsaydım nasıl olduğunu?

O gün geldiğimde hanım annemin de geleceğini tahmin etmemiştim. Benim endişemi görmüştü. Onun yanında kendime engel olamamıştım. Gökben'i öyle görünce korkmuştum. Hanım annemin kontrolü dışında hareket etmiştim ve bunu devam ettirip gözüne batmak istememiştim.

Ne kadar dikkat etsem de hanım annem kuşkulanmıştı bir kez. Günlerce ağzımı yoklamıştı. O kızla aramda bir şey geçip geçmediğini öğrenmeye çalışmıştı. Bana bu kadar yoğunlaşmışken Gökben'e haber gönderemezdim. Annemin huyunu biliyordum. Her şey onun kontrolünde olmalıydı.

İdil hatun dışında başka hatunlarla eğlenmemde sakınca görmüyordu fakat İdil hatunu gölgede bırakacak başka birine tahammülü yoktu. Suna halamla aralarındaki husumet ortadaydı. Gökben de onun yanındaki bir hatundu ve onunla açıkça iletişime geçmem hanım annemin iyice dikkatini çekerdi.

Eğer Gökben'in kalbime bir kor gibi düştüğünü anlayacak olsaydı onun canını yakmak için elinden geleni ardına koymazdı. Onun seçmediği biriyle olmamı kesinlikle istemezdi.

Zaten buraya geldiğimizde beni karşılama biçimiyle kalbimi acıtmıştı Gökben. "Sarayımıza hoşgeldiniz Hanzade Korkut." Bu resmiyet nereden çıkmıştı anlamamıştım. Beni görünce gözlerinin güleceğini düşünürken buz gibi bakmıştı bana. Bu cümleye nasıl bir karşılık vermemi bekliyordu?

Yemekte ona yüz vermemiştim bu yüzden. Resmi davranacaksa ben de resmi davranacaktım. Hatunumun yanımda olduğunu görecekti. Görmezden gelinmek neymiş anlayacaktı. Bakalım o zaman ne hissedecekti?

Şu izdivaç konusu da canımı sıkmıştı. Halam inadıma mı yapıyordu anlamıyordum. Gökben'den hoşlandığımı fark etmemiş miydi? Evet Gökben'den hoşlanıyordum. İtiraf ediyorum. Hoşlanmak kelimesi bile azdı. Onu odamda gördüğüm gün kalbime iz bırakmıştı. Aklımı almıştı. Onu düşünmeden geçirdiğim bir an yoktu. Onu tanımak isteyen güçlü bir duygu vardı içimde. Fakat bir hanzade olarak sorumluluklarım vardı. Biliyordum ki sarayda aşka yer yoktu.

Peki babam neden Gökben'e özel bir ilgi gösterir gibi davranmıştı? Umarım korktuğum şeyi yapmayacaktır. İşte o zaman ordumu toplar sarayı başına yıkardım!

Aynadaki KanWhere stories live. Discover now