2.1. Karşılama

1.4K 76 235
                                    

2 SENE SONRA

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

2 SENE SONRA...

1415 Senesi - Bahar Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Altınova Şehri - Hanedanlık Sarayı

Müge Hanım

Bu sene bahar kutlamaları için özel misafirlerimiz vardı. Bu sebeple hazırlıklara baharın ilk ayına girmemizden biraz daha önce başlamıştık. Kraliçe Ahilia geçen kış bir mektup yollamıştı kutlamalara katılmak istediğine dair. Ben de Ravesna'nın yeni kraliçesini aramızda görmenin bizim için onur olacağını yazmıştım. Geçen sonbaharda yaşlı babasının hastalığı yüzünden tahttan çekilmesiyle başa geçmişti Kraliçe Ahilia. Başa geçmesiyle bazı ülkelere seyahatler düzenlemesi bana tuhaf gelmişti. Sonuçta hükmün ilk yılları oldukça önemliydi ve ülke dışında geçirilmemeliydi. Demek ülkesini emanet edebileceği güvendiği danışmanları vardı ki korkusuzca ilk yılı bile dolmadan başka ülkeleri gezebiliyordu. Büyük bir kafileyle geleceğini bildirmişti Kraliçe Ahilia. Sarayın güney kanadının ikinci katını onlar için ayırmıştım.

Diğer misafirimiz ise Hasbükan Hanı Alkan Han'ın kızı Handan Belgin'di. Aygül Hanım'la ara ara yazışırdık. Ülkesinde işler pek iyi gitmiyordu bu sıralar. Alkan Han'ın erkek kardeşinin iktidar oyunları çevirdiğinden şüpheleniyordu. Bu şüphenin temelsiz olmadığını düşünmek için sebeplerim vardı. Aygül Hanım kızı Handan Belgin ve oğlu Hanzade Çağrı'nın hayatı için endişeleniyordu. Kızının bir süre hanlıktan uzaklaşmasını istiyordu. Oğlunu ise orada koruyacaktı. Sınır komşumuzun bu isteğine kayıtsız kalamazdım.

Aygül Hanım'ın son mektubu iki hafta önce ulaşmıştı. Yol hazırlıklarına başlamışlardı. Ortalama büyüklükte bir kafileyle gönderiyordu kızını. Sarayın güney kanadının üçüncü katındaki odaları hazırlatmıştım onlar için. Tahminimce Handan Belgin sınıra yaklaşmış olmalıydı. Sınıra gelince haberi de gelirdi ulaklar aracılığıyla.

Bu ay saray masraflarımız artacaktı. Hazineyi çok zorlamak istemiyordum. Bu sebeple harcamaların bir kısmını kendi bütçemden karşılayacaktım. Bengü de desteğini eksik etmemiş kendi birikiminden üç sandık altın yollamıştı. Korkut da Ecrinok aileleriyle konuşup beş sandık altın yollamıştı. Aspargon olarak gücümüzü göstermeli, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalıydık. Biri kraliçe, diğeri handandı. Ülkelerine döndüklerinde Aspargon'un eski küçük devlet olmadığını anlatmalarını istiyordum.

"Hazırlıklar ne durumda Asya?" Günlük raporları inceledikten sonra bahar kutlamaları için ne durumda olduğumuzu merak etmiştim.

"Misafirlerimizin odaları hazır vaziyette bekliyor. Ziyafet için gerekli malzemelerin siparişleri de verildi. Geleneksel yemeklerimizin yanı sıra Ravesna ve Hasbükan yemekleri ve içkileri de dahil edildi. Aliş Ağa birkaç yardımcı istedi. Altınhisar'a mektup yazdım. Beş tane yardımcı gönderecekler. Eğlenceler için yazışmalar yapıldı. Tiyatrocular, hokkabazlar, sihirbazlar, akrobatlar vaktinde burada olacak."

Aynadaki KanDove le storie prendono vita. Scoprilo ora