25. Omena'nın Alameti

1.3K 104 135
                                    

1413 Senesi - Kış Mevsimi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


1413 Senesi - Kış Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Altınova Şehri - Hanedanlık Sarayı

Müge Hanım

Saray hanımlarını odama davet etmiştim. Kışın zaman geçirmek için yapılan en güzel şeydi toplanıp sohbet etmek. Kekevizade ailesinin gelini Şayeste hatun Baş Danışman Türker Bey'in eşiydi. Azizoğlu ailesinin gelini Keriman hatun ve görümcesi Gülce hatun pek geçinemezlerdi. Fakat ikisini de severdim. Çelebi ailesinin genç kızları Birgül hatun ve Simay hatun gözüme girmek için uğraşıyorlardı. Anneleri Güzin hatun kızlarına göre daha ağırbaşlıydı.

Daha kalabalık olduğumuz günler de olurdu. Altınova'nın bilinen ailelerinden Kahveci ve Heymolla üyeleriyle de toplanırdık sık sık. Salamanlar ve Alemgirler tahta çıkışımızdan beri bizden uzak duruyordu.

Merhum Hanzade Mete'nin gözde zadeseni Berrin Salaman ailesinin kızıydı. Merhum Hanzade Yiğit'in gözde zadeseni Gözde ise Alemgir ailesinin kızıydı. Yiğit savaşı kaybettikten sonra yaşananlar Alemgirlerin Gözde kolunu bizden uzaklaştırmıştı. Fakat ailenin diğer koluyla askeri yönden ilişkimiz devam ediyordu.

Bugün karşımda Kekevizade, Azizoğlu ve Çelebi üyeleri vardı. Kurultaydan, saraydan ve vilayetten haberler getirmişlerdi. Esnafın ve halkın durumu, aileler arası rekabet dedikoduları, dış bağlantıları olanlardan gelen diğer ülke haberleri derken sohbetimiz şekilleniyordu.

Simay hatun, "Hanımım Hanzade Toygar için bir doğum günü kutlaması olacak mı?"diye sordu. On üç yaşındaydı ve Toygar'a karşı çocuksu bir ilgisi vardı.

"Elbette olacak Simaycığım. Fakat biliyorsun doğum günlerini şaşalı yapmıyoruz. Aile arasında olacak. Sadece on beşinci yaş günü dışarı açık olacak. İki sene daha beklemen gerek."dedim gülümseyerek. Yanakları al al oldu. On beş yaşında harem seçiminin yapılacağını biliyordu.

"Keşke biz de gelebilseydik."dedi iç çekerek.

"Gün içinde doğum gününü kutlamak için gelebilirsin."dediğimde yüzünde güller açtı. Çocuklar tatlıydı. Küçüklüğünden beri Korkut'u izlemeyi severdi. Fakat ciddi bir şeye dönüşeceğini sanmazdım. Annesi Güzin hatun bu konuda renk vermiyordu. Kızının geleceği hakkında ne düşündüğüne dair bir şey söylemiyordu.

Simay'ın ablası Birgül, "Hanzade Korkut da gelecek mi?"diye sordu. On yedi yaşındaydı ve o da Korkut'a ilgi duyardı. Fakat onu Korkut için düşünmemiştim hiçbir zaman. Zaten pek aynı ortamda bulunmalarına izin vermemiştim. Korkut'un haremi tamdı. Ne eksik ne fazla.

"Elbette kardeşinin doğum gününe gelecek. Fakat zadesenlerin gelmesine müsaadem yok. İkisi de gebeliklerinin altıncı ve yedinci ayındalar. Yolculuğa çıkmalarını istemiyorum."

"Duru hatuna da zadesen ünvanı verdiniz mi?"diye sordu merakla.

"Henüz resmi olarak vermedim. Fakat doğumla birlikte bu ünvanı alacak elbette."

Aynadaki KanHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin