2.4. Zehirli Sözler

1K 68 154
                                    

1415 Senesi - Bahar Mevsimi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

1415 Senesi - Bahar Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Altınova Şehri - Hanedanlık Sarayı

Handan Suna

Akşam akşam yaşananlar gerçekten can sıkıcıydı. Eğlence çabuk dağılmıştı. Bana ayrılan odaya geçtiğimde Roshta'ya Esil'i bulmasını ve gizli geçitten geçirerek buraya getirmesini söyledim. Kutluaylı Esil Hatun Korkut'un haremine yerleştirdiğim casusumdu. Mütemadiyen bana rapor gönderirdi. Son yıllarda sıklık azalmıştı. Korkut ve İdil oldukça temkinliydi. Yakalanıp her şeyi berbat etmesini istemezdim. Bu yüzden ben de hatunu zorlamıyordum.

Odama getirildiğinde yüzü bembeyazdı. "Nasıl oldu bu Esil? Nasıl böyle bir hata yaparsın?"diye sordum sertçe.

"Hanımım gerçekten bir anda oldu. Yerde bulmuş herhalde."

"Herhalde ne demek? Zadenerin elini attığı yeri bileceksin! Ağzına giren lokmayı göreceksin! Ya şimdi Zadesen İdil seni azlederse?"

"Bilmiyorum hanımım." Sesi ağlamaklıydı. İki senedir Balamir'den o sorumluydu. Çocuğa iyice alışmıştı. Yaşananlar onu da yıpratmıştı.

"Yalvar yakar, bir şekilde görevinde kal! Zadesen İdil'in odasına kadar girmişken gözden düşemezsin! Şimdi git. Fazla gözden uzak olma." Önümde eğildi ve hızlı adımlarla çıktı.

"Bir bu eksikti."diye söylendim. İdil parlar, bağırır, çağırırdı fakat umarım yanında tutmaya devam ederdi. Şimdiye kadar hiçbir kusuru olmamıştı. Balamir'e en iyi şekilde bakmıştı. İdil'in affedici olmasını ummaktan başka yapabileceğim yoktu. Azlederse saraydan bile atabilirdi. Şüphelendiği hatunları daha önce saraydan attırmıştı. Müge de Korkut da ona bu konuda müsamaha göstermişti. İdil'in Yedi Gürgen Sarayı'ndaki otoritesini onlar güçlendirmişti.

Üzerimi değiştirip yatağıma geçtim. Bir süre arkama yaslandım, kollarımı önümde bağladım ve öylece uzandım. Korkut hala bana mesafeliydi. Bu da canımı fazlasıyla sıkıyordu. İki yıl geçmişti ve ben buzlarını eritememiş, duvarlarını yıkamamıştım. Gökben'in gidişi kalbinde derin bir yaraya sebep olmuş olmalıydı. Bunun acısını da benden çıkarıyordu.

Gökben'i gönderme işini ertelerken hata etmiş olabilirim fakat Gökben'in dikkatinin dağılması benim suçum mu? Nereden bilebilirdim karşısına çıkan ilk erkeğe kendini kaptıracağını? Demek ki Gökben'i iyi yetiştirememişim. Harem kaidelerini iyi belletememişim. İki yıldır vardığım tek sonuç buydu. Gökben'i fazla şımartmışım. Korkut'la tek seferde ideal aşkı yaşayacağına inanmasına sebep olmuşum. Tek hatun olacaksın derken kendi meziyetleriyle bunu başaracağını kastetmiştim. Ne hanım annem ne Müge kimse Han'ın tek hatunu olarak kalamamıştı. Önemli olan hanımı olabilmek ve evlatlarını tahta çıkarabilmekti. Fakat Gökben masallara konu olan bir aşk istemişti. İstediği olmayınca da kaçıp gitmişti.

Aynadaki KanWhere stories live. Discover now