22. Denizden Gelen

1.4K 136 253
                                    

Oylar düştü gene :/ 8 oy görmüşlüğüm vardı. Neredesiniz? Bu defa 10 oy gelir mi sizlerden?

 Neredesiniz? Bu defa 10 oy gelir mi sizlerden?

Ups! Ten obraz nie jest zgodny z naszymi wytycznymi. Aby kontynuować, spróbuj go usunąć lub użyć innego.

1412 Senesi - Güz Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Bozok Şehri - Dora Hanım Sarayı

Gökben Hatun

Son zamanlarda Burçin'le yakın olmuştuk. Yazın Akyel'e yaptığımız gezinti aramızda bir şeyleri değiştirmişti. Koral'ın acısını annesinden çok benimle paylaşmıştı. Zor günler geçirmişti. Şimdi bile zaman zaman gözleri doluyordu. Fakat annesinin yanında demir zırhını giyiyor gözlerinin arkasına sığınıyordu.

Güz başında Korkut sefere çıkacağı için endişeliydim. O hafta saraya davet edilmiştik. Savaş hazırlıklarının konuşulacağını düşünürken küçük bir kutlamaya katıldığımızı sarayda anlamıştık. Sefer öncesi morallerin yükselmesi için bir davet olduğunu düşünmüştüm başta. Ta ki ikram olarak ayva şerbeti ve lokma tatlısı dağıtılana dek. Handan Suna, "Hayırdır Müge kim gebe? Bir yeğenim daha mı oluyor?"diye sormuştu.

Müge Hanım ise alayla gülmüştü. "Çok isterdin değil mi?" Şerbetini keyifle içmiş yeşil gözlerini benim gözlerime dikmişti. "Zadesen İdil bir bebek bekliyor."demişti. Özellikle bana söylemişti bunu. Karnıma giren krampla baş etmeye çalışırken devam etmişti, "Korkut'um ikinci bebeğini bekliyor." Elimdeki lokma tatlısını masaya bıraktığımda çığlık atmamak için kendimi zor tutmuştum.

Handan Suna fena bozulmuştu. Müge Hanım resmen lafı ağzına tıkmıştı. İyi de yapmıştı. Durup dururken onu alaya almaya çalışmıştı ve küçük düşen biz olmuştuk. Karşımda oturan Burçin gülmeye başlamıştı. Buraya döndükten sonra günlerce laf çarpmıştı. Aslında lafları bana değil annesineydi. Yine de ben kırılıyordum her defasında.

Bir gece Handan Suna'ya var gücümle bağırıp odama çıktım. O günden sonra Burçin bir daha laf çarpmadı. Annesini sinir etmeye çalışırken beni kırdığını fark etmişti.

Sonrasında sohbetlerimiz ilerledi. Şimdiye dek neden mesafeli olduğumuzu bilmiyordum fakat bu yakınlaşma şu günlerde öyle iyi gelmişti ki bana... Handan Suna'yla geçen katlanılmaz günlerim Burçin'in sıcak dostluğuyla dolmuştu. Handan Suna'dan çok daha öğretici olduğu kesindi.

Artık her boş günümüzde çarşıya çıkıyorduk. Bazen Bozok'ta dolanıyorduk fakat çoğu zaman Taşlı'yı tercih ediyorduk. Sebeplerimiz vardı. Taşlı gezintileri bize yeni bir arkadaş grubu kazandırmıştı: Aquilo ve arkadaşları. Tanışmamız olaylı olmuştu. Bizi haydutlardan kurtarmışlardı. Sonrasında ise bir kez daha karşılaşmıştık çarşıda. Dönüşümüzde Burçin onun benden hoşlandığını söyleyip durmuştu.

Bence böyle bir şey yoktu. Çünkü daha beni tanımıyordu bile. Havadan sudan konuşmuştuk son karşılaşmamızda. Kısa da olsa eğlenceli zaman geçirmiştik.

Aynadaki KanOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz