10. Savaşçının Kanı

1.7K 142 173
                                    

1412 Senesi - Bahar Mevsimi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


1412 Senesi - Bahar Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Bozok Şehri - Dora Hanım Sarayı

Gökben Hatun

Gecenin bir vakti kapıların vurulmasıyla yatağımdan sıçradım. Birileri kapımıza dayanmış içeri girmek için elinden geleni yapıyordu. Beyaz geceliğimle yataktan fırladım. Üzerime ipek sabahlığımı geçirdim ve koridora koştum.

Handan Suna benden önce davranmış ve inmişti. Burçin ise benim gibi sonradan geliyordu. Benim aksime o oldukça rahattı. Gözlerinin donukluğu tüm hayatına yansıyordu.

Handan Suna kapıları açtığında kapıdaki ulak telaşla bir rulo verdi. "Altınova yanıyor. Hanedanlık Sarayı yanıyor."diye soludu dehşetle.

"Emine, çabuk ulağı mutfağa alın su verin."dedi Handan Suna. Benimse kalbim sıkışmıştı. Korkut oradaydı. Neler oluyordu?

Handan Suna rulonun mührünü kırdı ve salona gitti. Yolda açtığı ruloyu salona girince okumaya başladı. Okurken dudaklarını ısırıyordu. Ruloyu kapattı ve mum ateşinde yakıp metal tepsiye bıraktı.

"Ne olmuş?"diye sordum.

"Altınova'da isyan çıkmış. Asker saraya dayanmış. Yaman Han'ı tahttan indirmek istiyorlarmış."

"Peki başa kim geçecekmiş?"diye sordum korkuyla.

"Bilmiyorum. Yaman benden destek istiyor."dedi sakince. Sonra hemen dolapları karıştırmaya başladı. Yeni parşömenler indirdi. Tüy kalemi ve mürekkebi hazırladı. Hızla yazmaya başladı.

"Haber Yaman Han'dan mıydı?"diye sordu Burçin.

"Evet." Yazmaya devam etti. Dört küçük kağıt hazırlamıştı.

"Roshta! Bana dört adam çağır. Çabuk."

"Neler oluyor?"diye sordum. Bir şey söylemedi. Dört adam hazırlanmış halde yanımıza geldi. Handan Suna hepsinin eline kağıtlar sıkıştırdı ve,

"Bozok, Ecrinok, Yeşiltepe, Altınova." Sadece bu dört şehri saydı. Bozok bizim şehrimizdi, Altınova başkent, Ecrinok veliaht hanzadenin sancak ili olarak biliniyordu ve Yeşiltepe de vaktiyle merhum Hanzade Yiğit'in sancak iliydi. İsyan Altınova'da çıkmıştı peki bizim orada dostlarımız var mıydı? Handan Suna'nın planı neydi?

Adamlar apar topar atlara binip yola düştü. Burçin kollarını bağlamış merdivenlere oturmuştu. "Bırak da hepsini katletsinler. Hak ettikleri bu."dedi. Handan Suna öfkeyle ona döndü.

"Kardeşin de o sarayda!" Hızla ona doğru yürüdü. "Askerler saraya girmeyi başarırsa ne olur biliyor musun? Biliyor musun?!"diye bağırdı. "Koral'ın kimden olduğunu umursarlar mı sanıyorsun?" Burçin'in gözleri dehşetle açıldı. "Senin kinin gözünü kör ediyor. Aklını başına al. Sen benim kızımsın. Akıllıca davranmak zorundasın!" Mutfağa ilerledi. Kendine su doldurdu. Ben de yanına gidip su aldım.

Aynadaki KanWhere stories live. Discover now