15. Olmak İstediğim Han

1.5K 127 130
                                    

1412 Senesi - Yaz Mevsimi

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.

1412 Senesi - Yaz Mevsimi

ASPARGON HANLIĞI

Ecrinok Şehri - Yedi Gürgen Sarayı

Hanzade Korkut

Ecrinok'a akşam çöktüğünde bahçenin sessizliği hoşuma gidiyordu. Bazı geceler güzel bir yürüyüş yapıyordum. Temiz yaz havasını özlemiştim ve burası Altınova'ya göre daha ferahtı.

O akşamki yürüyüşümden sonra odama geçtim. Kendime yeni mücevherler ve taşlar almıştım çarşıdan. Altınova kadar zengin seçenekler yoktu. Bulabildiklerimin en güzellerini seçmiş, güzel bir yüzük tasarımına başlamıştım. Altın taban ve yakut taşı. Kenarlara ise minik elmas taneleri. Kırmızı hanedanı, altın Altınova'yı temsil ediyordu. Bu iki renk Altınova hükümdarlarının öncelikli tercihiydi. Ayrıca bu renkler hoşuma giderdi.

Odamın kapısı çalındı. Gel sesimle içeri Leman Kalfa girdi. Önümde reverans yaptıktan sonra birkaç adım daha yaklaştı. "Akşamınız ferah olsun hanzadem. Duru hatunu hazırlattım. Sizin için de uygunsa yanınıza gönderebilirim." Gözlerimi devirdim. Ne bekliyorlardı benden? Bütün hatunları sıraya dizmemi mi? Şimdiye kadar İdil dışında üç hatunla görüşmüştüm zaten. Hanzadelik demek bu muydu? Tanımadığım hatunlara odamı mı açacaktım sürekli?

Derin bir nefes aldım. "Gelsin."dedim başımdan savmak için. İçeri sarı saçları aşağıdan toplanmış, başına süslü çiçekli taç yerleştirilmiş, beyaz tenli bir hatun girdi. Açık kahverengi gözleri bendeydi.

"Akşamınız ferah olsun hanzadem."diyerek reverans yaptı.

"Sağol hatun. Geç otur."dedim ve yüzük çalışmama devam ettim. Hatun bir süre oturdu. Yerine yerleşememiş gibi bir öyle bir böyle kıpırdanıp duruyordu. Sonunda yavaşça ayağa kalktı. Yanıma yaklaştı. Omzuma elini koyarak öne eğildi.

"Çok güzelmiş."dedi yüzüğe bakarak. "Benim olabilir mi?" Ters ters hatuna baktım. Hemen başını yere eğdi.

"Bağışlayın hanzadem hadsizlik ettim

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.

"Bağışlayın hanzadem hadsizlik ettim."

"Yerine geç hatun." Yüzükle uğraşımı uzattım da uzattım. Hatun sıkıntıdan uykuya dalana dek yerimden kalkmadım. Sonunda uyuduğundan emin olduğumda kalkıp yatağıma yerleştim. Hatun ise sedirde kaldı.

Aynadaki KanWhere stories live. Discover now