2. Ванеса?

1.9K 113 49
                                    

5 месеца по-рано

Бягах из затънтените улици на Мексико. Опитвах се да избягам от опасни мафиоти, които току-що изиграх. Знам какво ще кажете. Ама нали искаше почивка? Да, почивка от Ню Йорк. Първоначално заминах за Лос Анджелис при леля ми. За разлика от майка ми, тя не беше кучка.

След това бях в Италия. Ето там се завърнах в бизнеса. Италиянските мафиоти са опасни. Бях част от различни мафии, от които научих много нови неща. Не си мислете, че съм забравила за баща ми и всички останали! Все още му помагам тайно и сега се нуждае от помощ. Избягвам темата за Гилински, но до колкото знам той също е напуснал. Обичам го и ужасно много ми липсва, но и за двама ни беше добре да се разделим.

Прекарах в Италия около година, след това заминах за Куба. Там също бях част от една мафия и се състезавах с коли. Познавате ме добре и знаете, че колите са ми в кръвта. Винаги побеждавах и ми се носеше слава за това. Не се задържах дълго в Куба, само три месеца. И сега съм в Мексико. Тук нещата обаче не са толкова розови. Мексиканците са откачени. Способни са да те накълцат на парчета и да те заровят в пустинята. И ето за това сега бягам, за да не ме заровят в пустинята.

Шмугнаха се в някакъв тунел и излязох на някаква улица с много сергии. Продължих да бягам, но след малко се блъснах в някой и паднах на земята. Това заболя. Човекът ми помогна да се изправя и тогава видях, че това беше Тейлър.

-Тейлър!-извиках радостно и го прегърнах.

-Ванеса? Какво правиш тук?-попита той видимо развеселен.

-Бягам от едни мафиоти, нищо ново.-засмях се.-Хей, баща ми има нужда от помощ в мафията. Ще му помогнеш ли?

-Всъщност...напуснах Ню Йорк, когато разбрах, че Елизабет и Ливай са се събрали. Сега съм на почивка тук, иначе живея в Лос Анджелис.-почеса се зад врата.

-Оу...-погледнах в краката си.

-Мда...Ти не напусна ли, защото искаше почивка?-попита объркано и аз се засмях.

-Първоначално-да, но после отидох в Италия и се случи така, че отново се забърках с мафиоти. Просто няма как да се отърва от съдбата си, която определено иска да съм от лошите.-пошегувах се и той се засмя.

-Значи обикаляш света?-повдигна вежди и аз кимнах.-Яко. Знаеш ли, Гилински също тръгна да те търси?

-Така ли?-попитах и усетих гъдел в стомаха си. Глуповата усмивка се появи на лицето ми, но веднага опитах да я прикрия.

-Да, обикаляше света шест месеца, но накрая се отказа. Сега до колкото знам е на някакъв тропически остров.-обясни той и аз кимнах.

-Ей, братле, намерих ресторант, където няма люта храна, която да изгори стомасите ни.-появи се някакво момче. Изглеждаше, колкото Тейлър и имаше тъмна, къдрева коса. Очите му бяха кафяви и имаше сладка усмивка.-Оу, намерил си си компания! Hola chica, ти и аз...la cena...-опита се да каже нещо на испански, но не му се получи.

-Брат, тя говори английски!-каза му Тейлър.

-Ох, и по-добре, защото изобщо не ме бива с този език.-отдъхна си къдравелкото.

-Да, видяхме! Тони, това е Ванеса. С нея работихме известно време.-представи ме Тейлър на момчето.

-Ааа, тя е дъщерята на бившия ти шеф.

-Да! Ванеса, това е Тони-брат ми!-брат значи. Интересно...С Тони се здрависахме и той се усмихна.-Хей, нали каза, че баща ти има нужда от помощ?-попита Тейлър и аз кимнах.

-Да! Теса, Ноа и Джонсън не могат да се справят с всичко.-отговорих и Тейлър се усмихна.

-Тони ще им помогне!-каза и Тони го погледна.

-Какво?-попита той объркано.

-Да, ще помогнеш на Джон! И друг път си работил с него, знаеш какво е. Ще се справиш.-опита да го убеди Тейлър.

-Не знам, брат...Знаеш, че не мога да работя в екип.-отвърна Тони.

-Хайде де, Джон е пич, ще ти плаща добре.-каза Тейлър.

-Оф, добре! Но ако някой ме изнерви и го убия не съм аз виновен.-предупреди той и с Тейлър се зарадвахме.

-Супер, ще кажа на татко, че има кой да му помогне. Ела да ти обясня каква е ситуацията.-отвърнах, обаче чух мексиканците отпреди малко да викат.

-Ahí está ella!-извика единия и се обърнах.

-Знаеш ли, ще ти обясня довечера! Сега трябва да се спасявам.-казах и отново започнах да бягам.

He is the devil 2Where stories live. Discover now