62. Знам за Гилински.

1.3K 91 57
                                    


-К-как така си ми брат?-попитах отново объркано момчето пред мен.

-Татко не ти ли спомена, че ще идвам?-отвърна той.

-Не? Извинявай, но...няма как да си ми брат. Объркал си се нещо.-засмях се нервно и тръгнах да затварям вратата, но той ме спря.

-Знам за Гилински. Опита се да убие и мен.-при думите му се стъписах на място. Той познава Гилински? И също е бил негова жертва?

-Майкъл! Радвам се да те видя, синко!-извика татко зад мен и аз се обърнах. Двамата се прегърнаха, а аз наблюдавах внимателно всяко тяхно движение. Скръстих ръце и зачаках момента, в който някой щеше да ми обясни какво по дяволите се случва.-Защо стоиш на вратата? Влизай!-покани го баща ми и двамата влязоха.

-Татко?-извиках и той се обърна към мен.-Няма ли да ми обясниш какво по дяволите се случва? Защо имам брат, за когото не знам?-започнах да задавам въпроси и двамата с въпросния Майкъл се спогледаха.

-Ще ти обясня по-късно, става ли?-попита той и без да изчака отговора ми навлязоха навътре.

Аз просто ги последвах и влязохме при останалите. Веднага щом всички видяха Майкъл се стъписаха. Някои бяха объркани, а други не вярваха на това, което виждаха.

-Майкъл?-каза тихо Елизабет, а синеокият младеж кимна.-Майкъл!-извика тя и се изправи от мястото си. Нахвърли се върху "брат ми" и го прегърна.-Липсваше ми!

-И ти на мен, Бет.-отвърна ѝ той, а аз бях още по-изненадана. Тя го познава?

-Кой беше този?-попита объркано Бруклин. Най-накрая някой, който да не го познава.

-Майкъъл. Не го ли помниш?-отговори ѝ Елизабет, а устата на Бруклин образува буквата "о".

-Оооуу... Мани, какво направи ти бе? Не сме се виждали от...колко? Пет години?-попита го тя. Явно всички го познават освен мен...

-Така и не ми научи името.-засмя се той.

-На сестра ти също не го знам, така че...-отвърна му тя и той ме погледна.

-Всички ли знаете кой е той?-попитах объркано и го посочих. Всички кимнаха освен Ливай, Тони и Диего, защото бяха тук от по-скоро.

-Как така реши да се завърнеш?-попита го Елизабет като не спираше да се усмихва.

-Сега, ако ми кажеш, че и с него си спала, не знам...-обади се Тони, а Елизабет и Майкъл се спогледаха.

-Нее! Майкъл ми беше НДП.-обясни тя и брат ми я погледна.

-Беше? Мислех, че все още сме?-направи се на обиден и тя се засмя.

-Все още сме, Майки. Спокойно.-успокои го тя.

-Ей, хеликоптер май ще ти откраднат мацката?-подразни се Бруклин, а Тони само я погледна лошо.

-Някой ще ми обясни ли какво по дяволите се случва? Защо не знам, че имам брат? И защо научавам чак сега?-попитах изнервено и спечелих погледите на всички. Писна ми да отбягват въпросите ми. Мисля, че аз имам най-голяма нужда да разбера кой е Майкъл и защо е тук.

-Ванеса, седни!-каза татко и аз поклатих глава.

-Няма да седна, докато не ми обясниш.-извиках, а Диего хвана ръката ми в опит да ме успокои. Получи му се. Седнах на дивана до него и зачаках обяснението на баща ми.

-Майкъл ми е син, но от друга жена. Казваше се Анна. Бях с нея три години преди да се срещна с майка ти. Когато Барбара разбра, че имам син от тази жена, тя не поиска да ти казваме. Анна загина в пожар, когато Майк беше на 5 годинки, а ти тогава беше на 2. Майка ти не искаше да имаш нищо общо с него.-обясни татко, а аз присвих вежди.

-Но защо? Тя не ме обичаше?-попитах.

-Да, но не можеше да понесе факта, че имам дете от друга. След като Анна загина се наложи да отглеждам Майкъл без Барбара да разбира. Сестра ми ми помагаше с това. Живееше с нея в Чикаго, докато не стана достатъчно голям, че да се включи в бизнеса.-отговори.

-Той също е в бизнеса? И аз научавам чак сега? И защо не съм го виждала?-започнах да задавам отново въпроси наведнъж.

-Защото Майкъл има собствена мафия в Чикаго. Оттегли се от нас, когато беше на 19. Рано реши да започне сам да се грижи за себе си.-отговори той и аз кимнах. Погледнах към брат си.

-Каза, че Гилински се е опитал да убие и теб?

-Да! Преди седмица се опита да взриви мястото, на което се събираме с екипа.-обясни Майкъл и аз кимнах.

-Как се измъкнахте?-попитах.

-Благодарение на един от хората, които работят за мен. Забелязал го е на камерите да се промъква и след това намери бомбата. Успя да я обезвреди, но ако не беше той сега щяхме да сме мъртви.

-Джак винаги е бил психопат. Няма да се промени.-обади се Елизабет и аз се загледах в една точка. Той няма да се промени. Колкото и да казва, че ще го направи, това няма да стане. Има нужда от помощ. Професионална помощ.

He is the devil 2Where stories live. Discover now