13. Няма да стане, кукло!

1.8K 116 63
                                    

Сериозно ли точно сега има задръстване? Не мога да повярвам. Състезанието вече е започнало, а аз имам още половин час, докато стигна. Ако изобщо някога мръдна от тук. Натисках клаксона постоянно, но с какво щеше да ми помогне това. Как може точно сега? Ще я спукам от бой тази, кълна се. Телефонът ми звънна и вдигнах.

-Все още имаш време, докато дойде твоя ред!-каза Джонсън, а аз изпуфтях.

-Попаднах в задръстване и не мисля, че скоро ще помръдна от мястото си.-отвърнах отчаяно.

-Няма ли начин да заобиколиш или нещо друго?-попита той и аз се огледах. Освен да мина през полетата друг вариянт не виждам.

-Ще опитам да измисля нещо, но каквото и да става не позволявай на тази мърша да се състезава! Ще провали всичко.-предупредих го.

-Спокойно, ако не се появиш на време Тони ще се включи вместо теб.-увери ме Джонсън  и затвори.

Започнах да мисля варианти как да стигна навреме. В отсрещното платно нямаше коли. Защо точно в това трябваше да има задръстване? Мамка му, Ванеса много си тъпа! Изкарах колата от редица и започнах да карам в насрещното. Колко забавно ще стане ако сега се появят коли срещу мен.

Настъпих педала за газта и продължих да карам. След 500 метра завих към мястото, където е състезанието и погледнах часа. Ще успея.

Гледна точка на Гилински

Елизабет и Теса победиха в първите два рунда и сега беше ред на Бруклин. Джонсън се появи преди 30 минути и изглеждаше ядосан.

-Къде е Ванеса?-попитах го и той се изсмя сухо.

-В задръстване е, идиот!-отговори ми заядливо и го погледнах объркано.

-Какво ти става?

-На мен какво ми става? Какво ѝ става на приятелката ти, Гилински?-попита той и взе каската си, като се качи на мотора. Запали и потегли заедно с Ливай и още двама от другата мафия да спрат движението. Бруклин се качи в ламбото и заедно с противника ѝ отидоха на старта. След малко се чу изстрел и двамата потеглиха.

Алекса се беше подпряла на колата ми и отидох до нея. Тя ми се усмихна и ме целуна. Не отвърнах на целувката ѝ и тя ме погледна объркано.

-Добре ли си?-попита тя.

-Сигурна ли си, че нямаш нищо замесено в това със закъсняването на Ванеса?-попитах направо и тя се изненада от въпроса ми.

He is the devil 2Where stories live. Discover now