10. От Русия ли си?

1.7K 115 69
                                    

Днес щяхме да се подготвяме за състезанието, което беше след два дена. Надявам се все пак да се справят с дрифта. Доколкото разбрах от татко, състезанието ще се проведе на път с много завои и дрифта ще ни бъде от полза.

Казах на всички да дойдат на изоставеното летище до завода, за да имаме по-голямо пространство. Аз бях с Бентлито си, Ливай с Шевролета, Бруклин с Ламборгинито, а Гилински беше с Порше. От къде е намерил Порше?

-Хубаво е да работим отново заедно!-обади се Ноа и се здрависа с Ливай.

-Знаете, че не се връщаме, нали? Само за състезанието сме тук.-отвърна Ливай и Ноа кимна.

-Да, но все пак...-засмя се той.

-Винаги съм искала да се науча да дрифтя.-каза Теса и аз ѝ се усмихнах.

-Днес е щастливият ти ден!-отвърнах и се подпрях на колата си.-Ще ви разкажа малко за дрифта като за начало. Дрифтът е техника на шофиране, при която шофьорът преднамерено изкарва автомобила извън контрол чрез презавиване, така довеждайки  до загуба на сцеплението на задните гуми. По време на...

-Да, да, хайде да преминаваме към същинската част! Нямам цял ден.-прекъсна ме Гилински и аз го изгледах лошо.

-Млъквай, Гилински!-изсъска Елизабет, а той извъртя очи.

-Да продължа...-погледнах заплашително към Джак.-По време на дрифт движението на автомобила е напречно на завоя, осъществено под влиянието на тежестта му и инерционния момент.-обясних, като ръкомахах с ръце, за да ме разберат по-добре.-Успешният дрифт се характеризира със задържането на задните гуми на автомобила възможно най-дълго, докато в същото време страничното приплъзване се придържа към максимален слип ъгъл. Поддържайте висока и постоянна скорост, както и шофирайте с повишено внимание. Ако подадете повече газ, опитът ви ще бъде неуспешен.-приключих с обясняването и всимки кимнаха.

Забелязах в далечината още две коли да се приближават към нас. Единият най-вероятно е Тони, а за другия не знам. Колите спряха до нас и както предположих от едната слезе Тони, а от другата Алекса. Джак отиде при нея и разбира се не пропусна да я целуне. Започнаха да се мляскат и отдръпнах поглед. Толкова са ми противни.

-Алън се появи!-измрънка Бруклин и влюбените се приближиха към нас.

-Аз съм жена и името ми е Алекса!-поправи я приятелката на Гилински. Това момиче има много дразнещ глас.

-Не си личи.-отвърна Бруклин, а онази само присви очи и сви ръцете си в юмруци. Това момиче не разбра ли, че ако се закача с Бруклин ще умре?

-Това ли е приятелката на Гилински?-попита Ливай и се засмя.

-Да, тъпа рускиня!-отговори сестра му.

-Тя не е рускиня!-обади се Джак и аз започнах да се смея. Той ме погледна объркано.

-Ти наистина си много зле. Приятелката ти е от Русия.-казах, а той повдигна вежда.

-От къде си толкова сигурна?-попита и се приближи към мен.

-Бях две седмици в Русия и все още подържам връзка с руска мафия. Много добре знам как прикриват акцента си.-отговорих му като също се приближих към него и го погледнах в очите.

-Плюс, аз бях шест месеца там и имах връзка с рускиня.-добави Бруклин и двамата я погледнахме. Той се обърна към Алекса и се приближи към нея.

-От Русия ли си?-попита я той и тя кимна.

-Мислех, че знаеш? Има ли някакъв проблем в това?-отвърна тя, а той погледна към мен. Скръстих ръце пред гърдите си и го погледнах в очакване. Той отново върна погледа си към нея и я хвана за ръцете.

-Разбира се, че няма проблем. Аз те обичам такава каквато си.-каза и я целуна. Той я обича? Това заболя. Много заболя.

-Ех, помня първия път, когато отидох в Русия. Почти не ме убиха, докато си връзвах обувката.-обади се Ливай и всички погледнахме към него.

-Защо ще те убиват, за това че си си връзвал обувката?-попита объркано Елизабет и той я погледна.

-Какво? За какво говориш?-отвърна той.

-За когато си бил в Русия.-поясни тя, а той въздъхна.

-Ще ми се да съм бил там.-погледна замечтано, а всички бяхме много объркани от държанието му.

-Ти си много интересна личност.-каза Елизабет без да отделя поглед от него.

-Шшт, не го казвай на никого.-отвърна той. Бях забравила колко странен е Ливай, но пък е голям пич. Елизабет го наблюдаваше объркано, а той ѝ се усмихна.-Здравей Елизабет! Не сме се виждали от вчера.

-А с кого спах снощи?-попита го и скръсти ръце.

-Аа, това бях аз.-засмя се той и Елизабет поклати глава.

-Понякога си много странен, но въпреки това те обичам.-усмихна се и го целуна. Тони направи погнусена физиономия и извърна поглед.

-Окейй...-измрънка Теса и ме погледна.-Ще започваме ли с дрифта?-смени темата и аз кимнах.

He is the devil 2Where stories live. Discover now