25. Няма да ходиш сама!

1.8K 104 60
                                    

-Ванеса, какво става с твоята задача?-попита татко, но бях твърде заета да наблюдавам Гилински и Алекса, за да обърна внимание на въпроса му.-Ванеса?-повиши тон и тогава откъснах поглед от двойката.

-Какво?-попитах разсеяно, а той поклати леко глава.

-Попитах те какво става със задачата ти. Взе ли парите от длъжника?-зададе отново въпроса си.

-Аз...все още не.-отговорих.

-Гледай да го направиш скоро. Тази вечер ще лагерува с негови приятели в гората. Извикай Тони и действайте заедно.-нареди и с Тони се спогледахме.

-Ама аз имах планове за вечерта.-възрази той и татко го погледна сериозно.

-Да съм те питал дали имаш планове?-повдигна вежди татко. Окей, днес очевидно баща ми не е на кеф.

-Какво се оправдаваш бе, пудел? Страх те е да вземеш пари от едър чичка ли?-присмя му се Бруклин.

-Тони Лопез не се страхува от нищо!-отвърна той уверено.

-Щом казваш.-извъртя очи Бруклин.

-Мога да се справя и сама, не е нужно да идваш с мен!-казах му, а той ме погледна.

-Няма да ходиш сама!-обади се Гилински и всички го погледнахме. Той очевидно се осъзна и се прокашля леко.-Така де...може да стане опасно и този да се опита да те нарани или...-не можеше да образува смислено изречението си.

-Ти си много интересен обаче. Спиш с травестита, ама се притесняваш за Ванила. Гилински, моля те бъди мъж и се стегни малко.-каза Бруклин, а той не ѝ отвърна нищо. Просто замълча и се обърна с гръб към нея.

-Ще дойде с теб, Ванеса! Няма да те оставя сама.-увери ме Тони и аз кимнах. Той се загледа в нещо зад мен и аз се обърнах. Видях Елизабет и Ливай да се кикотят и след малко се целунаха. Обърнах се отново към Тони, а той беше свил ръцете си в юмруци и беше стегнал челюстта си. Интересно...

***

С Тони обикаляхме из гората и търсихме този длъжник. Ще си призная малко е страшничко да се разхождаш вечер в гората. Чуват се всякакви звуци от животни и птици. Добре де, кой спи в гората по средата на февруари? Студено е, зловещо е и е шибано странно.

-Тони, мисля че се въртим в кръг.-казах и спрях на едно място. Тони направи същото и ме погледна.

He is the devil 2Where stories live. Discover now