57. На думи всеки може!

1.4K 86 42
                                    

Гледна точка на Тони

Джон беше наел голяма вила за престоя ни в Маями. Разбира се, както винаги пръскаше от лукс. Някои неща бяха толкова модерни и сложни, че даже аз не можех да се оправя с тях. Чувствах се като пенсионер.

С Тейлър бяхме седнали на шезлонгите край басейна и пиехме бира. Беше тъмно и само малките лампички забити в земята осветяваха леко. Останалите бяха в къщата и вдигаха купон, ако така мога да го нарека. Празнуваха годежа на Теса и Ноа. Не знам защо го правят, просто решиха, че искат да се напият и това беше извинение.

-Подготвил ли си нещо за рождения ден на Елизабет?-обади се брат ми и аз го погледнах. Не знаех кога е рождения ден на Елизабет. Аз съм ужасно гадже!

-Кога е той?-попитах и той ме погледна. Засмя се леко, но после ме погледна сериозно.

-Не знаеш ли? Утре е!-отговори той, а аз се задавих. Утре? Мамка му...

-Господи...-изпуфтях и облегнах главата си на шезлонга, като затворих очи.

-Бях измислил толкова неща за рождения ѝ ден, когато бяхме заедно. А то какво стана?-погледнах го и видях как се усмихваше тъжно.

-Напуши се и приспа с друга!-отвърнах и се изправих.-Братле, колко трябва да си тъп, за да изпуснеш такова момиче?-попитах го и той ме погледна. Замисли се преди да отговори и настъпи кратка тишина.

-Не бъркай в раната, все още е прясна...-отговори тихо и надигна шишето с бира. Гледах го известно време и преосмислях думите му. Какво означава това? Той все още ли изпитва нещо към нея?

-Ти...обичаш я още, нали?-попитах и той се засмя.

-Да, но...тя заслужава нещо по-добро. И знам, че ти можеш да ѝ го дадеш.-усмихна се леко и аз станах. Потупах го по гърба и взех празната бутилка от ръката му.

-Хайде! Да влизаме вътре.-казах му и двамата влязохме в голямата къща, откоято гърмеше силна музика.

Гледна точка на Ванеса

Бях изпила може би две чаши с водка и зрението ми вече беше замъглено. С момичетата танцувахме, а момчетата играеха на бира понк. Сега е моментът да се забавляваме, защото след два дена ще става мазало. Татко и Марчело подготвят всичко за "битката", ако така мога да се изразя. Просто се надявам всичко да мине добре и да няма жертви. От нашия отбор естествено, за Наташа не ми пука.

He is the devil 2Where stories live. Discover now