6.BÖLÜM

92 18 7
                                    

- Yeni Dönem -

Egemen Akbulut

   Bir anda bahçeden yükselen sesi duyduğumda İlayda'ya ait olduğunu anlamam uzun sürmedi. Bu yüzden hızla bahçeye doğru koştuğumda Cihan da peşimden geliyordu. Bahçeye çıktığımda gördüğüm görüntü ise hiç hoş değildi. İlayda, Çisem'i boynundan tutmuş sarsıyordu.

   Hızlı bir şekilde yanlarına gidip Çisem'i ondan kurtarmak istediğimde İlayda ellerini daha çok sıkılaştırdı. Bu sırada Cihan da gelmiş ve İlayda'yı uzaklaştırmaya çalışıyordu. Bu sırada Cihan, İlayda'yı bir anda çekmiş ve Çisem'in dengesi altüst olmuştu. Havuza düştüğünde refleks olarak ona uzanmak istesem de bu mümkün olmadı.

   Çisem düşer düşmez ne olduğunu kavrayıp havuz içinde dikleşti. Siniri bütün yüzünden okunuyordu. Eğilip ona elimi uzattığım sırada elimi hiç görmemiş ve kendi çabası ile suyun içinden çıkmıştı.

   Bu sırada tüm insanların bizi izliyor ve aralarında fısıldıyor olması ise daha kötü bir sorundu.

   Cihan elinde ki havluyu ne ara getirmişti bilmiyordum ama Çisem'e uzattığında Çisem itiraz etmeden aldı. Saçını ve üstünü kurulurken gözleri hala sakinleşmemiş İlayda'nın gözlerine döndü. İki kızında birbirine olan öfkesi hepimizi sarmış gibiydi.

"Eğer bir daha bana dokunmaya kalkarsan çok kötü yerlere gider İlayda!" Çisem'in gür sesi hepimizin kulağını doldurduktan sonra bir hışımla havluyu yere attı. Bade ise Çisem'in yanına yaklaşmış ve,

  

"Hadi artık gidelim." demişti. Çisem başını sallayarak hiçkimsenin yüzüne bakmadan hızlı adımlar ile yürümeye başlamıştı. Cihan'a dönüp gitmemiz gerektiğini işaret ettikten sonra kızların peşinden yürümeye başladık. O sırada gözüme hala videoya çeken bir kız takıldığında sinirli bir şekilde ona bakmam yetmişti. Korkmuştu ve telefonu hemen indirmişti.

   Çisem ve Bade tam çıkmak üzere iken seslenerek onları durdurmaya çalıştım.

"Kızlar, araba ile gidelim isterseniz. Hem Çisem hava yeterince soğuk." Bunları söylediğim sırada Bade durmuş ve yüzümüze bakmıştı ama Çisem hiç umursamayarak yoluna devam ediyordu.

"Ben yürüyerek gideceğim." dedi ve arabayı es geçerek çıkışa doğru ilerlemeye başladı. Yanına gidip bileğinden tuttuğumda,

"Ne yapıyorsun ya bıraksana." diye çemkirmeye başladı. Sinirli olduğunu anlayabiliyordum ama onu bu şekilde bırakmaya niyetim yoktu.

"Yok öyle dünya Küçük Hanım tir tir titriyorsun, bu soğukta nasıl yürümeyi düşünüyorsun?" diye sorduğumda bu konu ile hiç ilgilenmiyormuş gibi duruyordu.

"Sana ne, seni ne ilgilendirir? İster yürüyerek ister arabayla giderim. Karışma bana!" deyip yürümeye devam etti. Cihan'a dönüp onların gidebileceğini belirttikten sonra Çisem'in yanına doğru yürümeye başladım. Madem o inat ediyordu bende ediyorum. Ve kabul etmek gerekirse o yürüyüşüyle ona yetişmek zor olmayacaktı.

Cihan Çelebi

"Neden yürümelerine izin verdik ki? İkiside donmuştur şimdi." Bade arabaya bindiğimizden beri söyleniyordu. Ve artık tahammül edemeyecek durumdaydım. Kaza yapmaktan korkuyordum.

Çınar AğacıWhere stories live. Discover now