~Pravidla~

1.3K 85 8
                                    

Tvým cílem je za ten týden školy nasbírat co nejvíce bodů prestiže. Jsou to takové pomyslné body, které budeš dostávat za to, když se ti něco povede. Ale pozor, když něco extrémně pokazíš, body prestiže se ti mohou i odečítat! Teď máš 0 bodů prestiže (ale neboj, hned na začátku příběhu nějaké dostaneš).

Veď si přehled o tom (v duchu, na papíře, v poznámkovém bloku na mobilu... jak je libo), kolik bodů prestiže máš, a po zdárném dokončení příběhu si ve vyhodnocovací sekci na konci přečti, jak jsi dopadl.

Abys nešel vstříc dobrodružství úplně nepřipraven, vyber si jednu z následujících tří schopností – ta tě bude provázet celou hrou a pomůže ti v určitých situacích:

· Kamarádskost – jsi vyloženě přátelský typ a snadno se seznamuješ s novými lidmi, navíc jednoho kamaráda máš hned od začátku (svého spolužáka ze střední – Olivera)

· Inteligence – neuvěřitelně moc tě baví studovat složité věci, místo beletrie čteš rovnou skripta a jsi schopen vyřešit rychle spoustu problémů, které by tvým vrstevníkům zabraly hodiny

· Vytrvalost – když se rozhodneš, že něco dokážeš, tak to taky dokážeš, a je jedno, kolik budeš muset překonat cestou překážek nebo jak dlouho to bude trvat, ty se prostě nevzdáváš

Schopnost nemůžeš v průběhu jedné hry měnit, ale když skončíš (ať už úspěšně nebo neúspěšně), můžeš si zase zvolit schopnost jinou.

Některé kapitoly budou obsahovat volby typu „Máš-li schopnost kamarádskost/inteligence/vytrvalost, pokračuj na...", v tom případě, pokud zmíněnou schopnost mít budeš, musíš na daný odkaz jít a nemůžeš si vybrat jinou možnost. Naopak, když máš jinou schopnost než zmíněnou, na tento odkaz jít nesmíš.

Jiná pravidla nejsou, takže pokud sis vybral a poznačil svou schopnost, hurá na kapitolu 1!

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz