~84~

257 33 0
                                    

S Oliverem jdete směrem do menzy jménem Budeč a nevšímáte si lidí okolo. No, až na jednu dívku. Ta se vám představí jako Amálie.

„Můžu s vámi na oběd?" zeptá se a přitom se roztomile zaculí.

Vyměníte si s Oliverem významné pohledy a jednoznačně přikývnete. Nějaká holka si vybrala zrovna vás, že s vámi chce jít na oběd, no teda!

Menza není daleko, ale je tam docela fronta. Toho se prvně zaleknete, ale když vidíte, jak rychle to postupuje, trochu se uklidníte. Do patnácti minut už sedíte i s talíři plnými jídla.

„Teda, je to tady docela drahé, co?" pomlouváš místní ceny.

„Drahé?" nechápavě se na tebe Amálie podívá. „Já nevím, jídlo i s polévkou za 70 korun je na Prahu poměrně rozumná cena."

„Ty jsi z Prahy?" ptá se jí Oliver.

„Ano, rodilá Pražačka," usměje se.

Skvěle si pokecáte o různých věcech, například na jaké se nejvíc těšíte předměty, jak se vám líbila první přednáška, co máte v plánu dělat ve volném čase a tak. Z oběda odcházíš přímo se zářivým úsměvem na tváři, jak si užíváš první den na matfyzu.

„Tady je moje číslo, kdyby něco," sladce se usměje Amálie a jako za starých časů ti dá papírek s devíti číslicemi, o kterých doufáš, že jsou opravdu jejím telefonním číslo. To tě tak zaskočí, že malinko zrudneš ve tváři a pět vteřin na ni bez odpovědi zíráš. Pak do tebe bouchne pěstí Oliver.

„Eh, jo, díky, určitě se ti ozvu!" odpovíš nakonec. Amálie se uculí, nevypadá naštvaně ani překvapeně tvou reakcí.

Páni. Tak ty jsi dostal číslo od holky. První den ve škole. Pochybuješ, že by se ti tohle na medicíně povedlo.

Připiš si 1 bod prestiže – už jen tvůj výraz ve tváři šíří pozitivitu široko daleko, a to se musí ocenit!

· Rázně vykračuješ do zbytku dne. Pokračuj na 10.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now