~38~

270 33 0
                                    

Sedneš si do lavice a nažhavíš svůj notebook. Jsi skoro jediný, kdo má vytažené vlastní zařízení, ostatní si vystačí s erárními počítači. Některým se nejde přihlásit, takže jsi rád, že tohle zrovna nemusíš řešit. Ale když vám přednášející po začátku hodiny řekne, že si musíte zapnout prostředí, ve kterém se píše Pascal, hrůzou se ti zježí vlasy na hlavě. Jak je možné, že neprogramujete v něčem normálním? Programovací jazyk Pascal je hodně starý, máš pocit, že tvůj děda říkal, že v něm pracoval, když byl malý.

Byl jsi připraven na hodně, ale na toto ne. Snažíš se rychle stáhnout dané prostředí, abys mohl začít opisovat kódy z tabule, na kterých se máte učit syntaxi Pascalu a základy algoritmizace. Jenže tvůj notebook s tebou nějak nespolupracuje. Stahování sice vypadá, že se vydařilo, ale instalace se nespouští. Naštvaně praštíš do stolu, až se na tebe otočí několik překvapených pohledů, a povzdychneš si. Hodina ubíhá a asi bys měl vymyslet, jak se zapojíš.

· Zkusíš to ještě jednou. Přece není možné, aby se ti nepodařilo nainstalovat a spustit program na svém vlastním přenosném počítači. Pokračuj na 92.

· Přisuneš si židli k nejbližšímu spolužákovi a budeš prostě pracovat s ním. Pokračuj na 77.

· Necháš notebook notebookem, přesedneš si na vedlejší místo a zkusíš zprovoznit erární počítač. Na tom už by Pascal snad mohl být nainstalován. Pokračuj na 62.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now