~93~

27 2 1
                                    

Zamyslíš se, proč jsi mu právě prachsprostě lhal. To je ti tak nesympatický? Ty tady přece žádné kamarády nemáš, a už vůbec jsi je neměl ve chvíli, kdy sis rozvrh zapisoval. Tedy, ne že bys byl nějaký outsider bez kamarádů, na střední jsi jich měl docela dost, jen tady ještě nebyl úplně čas si udělat nové.

No, teď už je pozdě na nějakou omluvu, raději jen pokrčíš rameny a odejdeš od Viktora dál.

Ve zbylých pěti minutách kroužíš mezi učebnami a snažíš se najít tu, ve které máš být. Obejdeš je dvakrát, pak raději třikrát zkontroluješ číslo, než se ti úplně zastaví srdce. Jo, je to ta učebna, do které jsi viděl vcházet Viktora. Co naplat, jdeš do učebny, pohled skloněný co nejvíc k zemi, ale periferně vidíš, že si tě Viktor samozřejmě všiml. Sedáš si úplně dozadu, už máš připravenou výmluvu, že kamarád je nakonec dnes nemocný, ale uvědomuješ si, že tato lež má velmi krátké nohy, to by jinak tvůj kamarád musel být nemocný celý semestr.

Viktor se naštěstí na nic neptá, ani na tebe nekouká, vlastně vůbec s tebou neinteraguje. Takže buď tebou naprosto pohrdá a nechce s tebou mít nic společného, nebo mu to je úplně jedno. Doufáš v druhou možnost, ale je to padesát na padesát.

Cvičení strávíš v tichosti v lavici, zapisuješ si poznámky, ale moc nepřemýšlíš.

Odepiš si 1 bod prestiže – Viktor tvou lež možná zvládl, ty se však cítíš vinen a je ti trapně.

· Pokud ti již nezbyl žádný bod prestiže, pokračuj na 80.

· Dneska si dáš dost dobrý pozor na to, abys Viktora někde náhodou nepotkal. Pokračuj na 55.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt