~75~

67 4 0
                                    

Ani už si nepamatuješ, kdy a kde ses naučil skládat origami. Neumíš toho nijak převratně moc, ale třeba žábu zvládneš. Po jejím složení má po celém svém těle příklady, které jsi před chvílí počítal. Zkusíš, jestli umí skákat – pinkneš do ní prstem a skoro vyjekneš! Žába nepřeskočila jen tvou lavici, ale i obě řady před tebou! Tohle jsi neměl v plánu, skládání origami mělo být určeno pouze pro tvé oči.

Cvičící k papírové žábě přikročí, se zamračeným výrazem ji zvedne ze země a dojde až k tvé lavici. „Tohle je, troufám si říct, vaše, kolego," řekne neutrálním tónem, ale ty se i tak poníženě cítíš. Nemusel ani nic urážlivého říkat, ty ses zvládl před svými spolužáky ztrapnit úplně sám. Ach jo, proč jsi nemohl dávat jen tak pozor? Nevyrušovat, nedělat blbosti, jen se prostě učit?

S červenými tvářemi kývneš na cvičícího a vezmeš si od něj žábu zpátky. Ten tomu nevěnuje žádnou další pozornost a pokračuje v příkladech.

Odepiš si 1 bod prestiže – pořádně ses ztrapnil před svými spolužáky, protože jsi dělal to, co jsi neměl.

· Pokud už ti nezbyl žádný bod prestiže, pokračuj na 80.

· Po cvičení rychle zmizíš ze třídy, aby si na tebe nikdo nemohl ukazovat, na chvíli se zašiješ na záchodech, až potom jdeš na další výuku. Pokračuj na 97.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now