~30~

664 55 2
                                    

Převlečeš se společně s ostatními do plaveckého a zařadíš se do řady plné tvých spolužáků. Prvně musíš v plavkách přijít ke stolu, kde nahlásíš jméno, a teprve potom se můžeš postavit k jedné z bazénových drah. Koukáš se na rozvířenou vodu, několik lidí už svou zkoušku započalo, a někteří to mají dokonce za sebou a vydýchávají se na lavičce. Docela jim závidíš – jejich první hotová zkouška na matfyzu.

Máte za tři minuty uplavat sto metrů, což jsou zde čtyři bazény. Kdo to nezvládne, bude muset celý semestr chodit na kurz plavání místo jiného tělocviku dle svého výběru. Možná i dva semestry, pokud mu to vážně nepůjde. Co myslíš, máš na to?

· Rozhodně. Doma sis několikrát měřil čas, a vždycky jsi měl víc než dostatečnou rezervu. O svůj výkon se vůbec nebojíš. Pokračuj na 69.

· Zkoušel sis měřit v bazénu čas pouze jednou, málem jsi při plavání vypustil duši, ale zvládl jsi to. Rezerva teda skoro žádná, ale musíš si prostě věřit, že to dokážeš. Pokračuj na 16.

· Nikdy tě nenapadlo si čas zkusit změřit nanečisto, ale plavat umíš. Jak rychle, to už nevíš, to se ukáže až tady. Pokračuj na 52.

[GAMEBOOK] Přežiješ týden na matfyzu?Where stories live. Discover now